Tarih: 06.02.2026 10:55

ATATÜRK’ÜN NİĞDE ZİYARETİ 92. YILINDA ÖZEL PROGRAMLA ANILDI (VİDEO HABER)

Facebook Twitter Linked-in

Niğde'de düzenlenen programa Niğde Valisi Nedim Akmeşe, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında, Atatürk'ün Niğde'ye geliş sürecini konu alan ve Niğde Barosu Başkanlığı tarafından hazırlanan yapay zekâ destekli video çalışması izleyicilerle buluşturuldu. Etkinlikte ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından saz ve ses icraları sunuldu. Sözü ve müziği Prof. Dr. Timur Vural'a ait olan "Hoş Geldin Atatürk Marşı" da ilk kez seslendirildi.

Programda konuşan Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Atatürk'ün 5 Şubat 1934 tarihinde Niğde'yi ziyaret etmesinin tarihsel önemine dikkat çekerek, Milli Mücadele yıllarında Niğde'nin cephe gerisinde sağladığı lojistik destekle üstlendiği sorumluluğu vurguladı. Akmeşe, bu ziyaretin Niğde'nin Cumhuriyet değerlerine bağlılığının güçlü bir göstergesi olduğunu ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin kent için büyük bir onur olduğunu belirterek, resmi kayıtlarda 5 Şubat 1934 tarihinin yer aldığını, ancak Milli Mücadele döneminde Atatürk'ün Niğde'ye farklı zamanlarda geldiğine dair anlatımların da bulunduğunu dile getirdi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de programın Niğde açısından özel bir anlam taşıdığını ifade ederek, 5 Şubat'ın Niğde'nin onur günü olduğunu ve bu tür anma etkinliklerinin geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Belediye tarafından düzenlenen sanat çalıştayında, Atatürk ve Niğde temasının sanat eserleriyle buluşturulduğunu da aktardı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir" sözünün üniversiteler ve bilim dünyası için yol gösterici olmaya devam ettiğini belirtirken, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk ise Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin üzerinden geçen 92 yıla rağmen bu tarihi hatırayı yaşatmanın ortak bir sorumluluk olduğunu ifade etti.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —