Tarih: 19.08.2025 12:15

HASAN DAĞ YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI’NDA KAZA: TÜRK SPORCU HAYATINI KAYBETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Hasan Dağı'nda devam eden 2025 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'nın Türkiye etabında üzücü bir kaza yaşandı. Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonada uçuş yapan İzmirli sporcu Cengiz Kalyoncu, henüz belirlenemeyen bir nedenle dengesini kaybederek sert iniş yaptı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak bulunduğu yerden çıkarılan Kalyoncu, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen genç sporcu hayatını kaybetti.

Vali Kumbuzoğlu'ndan başsağlığı mesajı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kazayı "elim bir olay" olarak nitelendirdi. Vali Kumbuzoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"İlimiz Hasan Dağı'nda düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası kapsamında bugün meydana gelen elim kaza sonucu, İzmirli sporcumuz Cengiz Kalyoncu sert iniş esnasında geçirdiği kaza neticesinde ağır yaralanmış, kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, spor camiamıza ve sevenlerine baş sağlığı, sabırlar diliyorum."

Yaşanan acı olay nedeniyle spor camiası büyük üzüntü yaşarken, şampiyonanın geri kalan bölümüyle ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —