Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende, Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Garnizon Komutanı İkmal Albay Özcan Yetiş, Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saat 09.05'te çalan sirenlerle iki dakikalık saygı duruşuna dönüştü. O anlarda kentte hayat adeta durdu. Araçlar kenara çekildi, vatandaşlar bulundukları yerde Atatürk'e saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla meydan duygusal anlara sahne oldu.

Törenin ardından anma etkinlikleri, Hazım Tepeyran Kültür Merkezi'nde devam etti. Öğrenciler sahneledikleri tiyatro gösterisi ve müzik dinletileriyle Atatürk'ün fikirlerini, bağımsızlık mücadelesini ve gençliğe bıraktığı mirası bir kez daha hatırlattı.




Your browser doesn't support HTML5 video.