Niğde Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanlığı'nın talebi üzerine ekmek fiyatlarında artış yapılmasına karar verildi. Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NESOB) tarafından belirlenen yeni tarifeye göre, 200 gram ekmeğin satış fiyatı 10 TL'den 12,5 TL'ye çıkarılacak.
Ekmek fiyat tespit komisyonunun aldığı karar, Ticaret Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlığın onayının ardından zamlı fiyatların önümüzdeki ay itibarıyla geçerli olması bekleniyor.
Komisyonda Niğde Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Kasaplar ve Fırıncılar Odası temsilcileri yer aldı.
Fırıncılar, un, maya, elektrik ve doğalgaz maliyetlerindeki artışların zam talebinde etkili olduğunu belirtti.
2025 yılı Ocak ayında 10 TL'ye çıkarılan ekmek fiyatının, yeni düzenlemeyle birlikte 12,5 TL'ye yükselmesi planlanıyor.
Bakanlık onayının ardından Niğde'de 200 gram ekmek 12,5 TL'den satılacak.