İçişleri Bakanı olarak Ali Yerlikaya'nın yerine atanan Mustafa Çiftçi, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanının imzasıyla yayımlanan atama kararnamesi sonrası konuşan Çiftçi, yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çiftçi, "Cumhurbaşkanımızın bugünkü atama kararnamesi ile sorumluluğu ağır bir görevi üstlenmiş oldum. Bundan dolayı milletimizin duasını bekliyorum" ifadelerini kullandı. Görevi süresince 81 ilde huzur ve güvenliğin sağlanması için çalışacaklarını belirten Çiftçi, kamu düzeni ve asayişin sağlanması noktasında çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.
Erzurum'daki görev süresine de değinen Çiftçi, birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına ve Erzurum halkına teşekkür etti.
Mustafa Çiftçi kimdir?
1970 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde doğan Mustafa Çiftçi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınavını kazanarak mülki idare amirliği mesleğine başladı.
Türkiye'nin çeşitli ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunan Çiftçi; Gülağaç, Tekman, Derinkuyu, Adilcevaz ve Kaman'da görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde daire başkanlığı görevinde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği görevlerini yürüttü.
2018-2023 yılları arasında Çorum Valisi olarak görev yapan Mustafa Çiftçi, 9 Ağustos 2023'te Erzurum Valiliği görevine atandı. 11 Şubat 2026 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi.
Evli ve üç çocuk babası olan Çiftçi, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.