Tarih: 10.04.2023 09:45

Altın ve döviz rekor kırıyor! Elinde birikimi olanlar dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Altın ve döviz piyasaları hem yurt içinde hem de yurt dışında hareketli bir grafik çiziyor. Ons tarafından destek alan altın hızlı bir yükselişe geçerken döviz kurları rekor üzerine rekor kırdı. Küresel kuruluşlar ardı ardına altın tahminlerini yukarı yönlü güncellerken Finans Analisti İslam Memiş, en karlı yatırım yolunu açıkladı.
Bankacılık krizleri, Fed kararları, küresel risklerin tırmanması ve seçim atmosferi altın ve  döviz fiyatlarında taşları yerinden oynattı. Döviz kurları siyasi hareketliliklere bağlı olarak yukarı yönlü hareket ederken hem dolar kurundan hem de ons tarafından destek alan gram altın 13 ayın zirvesine çıktı. Uluslararası kuruluşlar dolar ve altın tahminlerini güncelledi. Finans Analisti İslam Memiş, parasını değerlendirmek isteyen yatırımcılara altın değerinde tavsiyeler verdi.

ALTINDA RALLİ BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR
Küresel ekonomilerdeki kriz korkusu, doların zayıf seyri ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu önemli merkez bankaların yüklü miktarlarda altın alması sarı metalin değerine değer kattı. Bank of America’ya göre ons iki yıl içinde 2.500 dolara kadar çıkacak. İsviçre bankası UBS ise altının asıl tırmanışının 2024 yılı içinde olacağını öngörüyor. Citigroup ons altın fiyatlarının kısa sürede 2.300 dolara kadar çıkacağını ifade ediyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —