Tarih: 29.03.2024 13:35

Altunhisar’da 35 sandıkta 9 bin 298 seçmen oy kullanacak

Facebook Twitter Linked-in

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Altunhisar ilçesi mülki sınırları dahilinde 35 sandıkta toplam 9 bin 298 seçmen oy kullanacak.
Altunhisar’da seçim güvenliği ve tedbirleri kapsamında, Altunhisar Kaymakamı Abdüssamed Yiğit başkanlığında toplantı yapıldı.

İlçede alınacak güvenlik tedbirlerinin titizlikle planlandığını söyleyen Kaymakam Abdüssamed Yiğit, yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmaların büyük bir hassasiyetle sürdürüleceğini söyledi.

Kaymakam Yiğit, ‘’ Seçim güvenliğini, Valiliğimizin talimatlarının yanı sıra, ilçe seçim kurulu ve ilgili tüm kurumlarla tam koordinasyon içerisinde ve kapsamlı bir şekilde; seçim öncesi kampanya ve propaganda döneminde alınacak güvenlik tedbirleri, oy verme günü alınacak güvenlik tedbirleri ve seçim sonrası alınacak güvenlik tedbirleri olmak üzere üç aşamada ele aldık. ‘’dedi.

Koordinasyon Merkezi, Niğde Valiliği ve Bakanlığın GAMER ile koordineli bir şekilde seçim güvenliğine ilişkin iş ve işlemleri 24 saat esasına göre takip edecek.

İlçe genelinde seçim günü 26 emniyet personel ve 32 jandarma personeli olmak üzere toplam 58 personel görev başında olacak.

Altunhisar’da kurulacak 15 sandık bölgesinde ilçe ve ilçeye bağlı 3 belediyede belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile 6 köy ve 11 mahallede ise muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —