Tarih: 13.03.2024 14:31

BOR BİLSEM BAŞARILARINA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

                                         

 

Onlarca başarılı çalışmaları olan Bor BİLSEM Biyoloji Öğretmeni Murat Sakarya 55. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında danışmanlığını yaptığı proje Biyoloji alanında Bölge 1.’liğine layık görüldü. 

TÜBİTAK'ın gençlerimize sunduğu bu fırsatlar, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini artırmada önemli bir rol oynamakla birlikte gençlerimize bilimsel çalışmalarını sergileme ve paylaşma imkânı sunarak onların bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

Yarışmalarda; Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Aksaray illerinden gelen öğrencilerin hazırladığı projeler yer aldı. Yarışma sürecinde ülkemiz genelinde toplam 23.066 başvuru yapılmış olup, Kayseri bölge başvuru toplamı ise 1.219 oldu. Projeler; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknoloji Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 farklı tematik alanda hazırlandı. Mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanan, bizlere bu büyük sevinci yaşatan Biyoloji öğretmenimiz Murat Sakarya’ya teşekkür eder, Türkiye finalinde başarılar dileriz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —