Tarih: 20.08.2023 11:45

Çamardı’da “BAL GİBİ” hırsızlık!

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Yeniköy (Üskül) Köyünde bal üretimi yapan arıcılar 2 yıldır büyük emek vererek ürettikleri balların hırsızlar tarafından çalındığını belirterek, bal hırsızlığı konusunda yetkililerin önlem almasını istiyorlar. 
Geçen yıl köyde bir aracının ballarının tamamının çalındığını bu yıl ise yine bir arıcının balının çalındığını balı çalınan birkaç arıcının ise şikayetçi olmadığını belirten arıcılar, her yıl hırsızlar tarafından bal çalınma olayı olduğunu ama hırsızların yakalanamadığını söylediler. 
Arı üreticileri, “Büyük emek vererek ürettiğimiz ailemizin geçimini sağladığımız ballarımız iki yıldır çalınıyor. Jandarma karakoluna defalarca gidip bal hırsızlığı konusunda şikayetçi olduk. Ama karakola gittiğimizde bizlere kamera taktırmadın mı, gerekli tedbirleri aldın mı gibi sorular soruluyor. Geçen yıl bir arkadaşımızın ürettiği balların tamamı çalındı. Bu yıl ise 6 gün önce bir arkadaşımızın balları çalındı. Birkaç arıcının balları da yine hırsızlar tarafından çalındı. Her yıl bal hırsızlığı meydana geliyor fakat hırsızlar bulanamıyor. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz” dediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —