https://www.hamlegazetesi.com/
Çelik: Topyekûn üretim seferberliği başlatılmalıdır
Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, topyekûn üretim seferberliğinin acilen başlatılması gerektiğini söyledi.
Tarih: 28.04.2023 12:24
Güncelleme: 28.04.2023 12:24
Çelik: Topyekûn üretim seferberliği başlatılmalıdır
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Çelik; “Ül­ke­miz bu­lun­du­ğu coğ­raf­ya iti­ba­rıy­la bin­ler­ce yıl­dır bit­ki­sel ve hay­van­sal üre­ti­min ya­pıl­dı­ğı eşsiz bir geç­miş ve po­tan­si­ye­le sa­hip­tir. Do­la­yı­sıy­la kal­kın­ma­nın temel un­su­ru ta­rım­dır. Bu ne­den­le aci­len top­ye­kûn üre­tim se­fer­ber­li­ği baş­la­tıl­ma­lı­dır” dedi.
Genel Baş­kan Çelik, üre­ten ülke ko­nu­mun­dan hızla tü­ke­ten ülke ko­nu­mu­na ge­lin­di­ği­ne dik­kat çe­ke­rek “Üre­tim­den vaz­geç­tik, tü­ke­ti­ci bir top­lum olduk. Üret­me­den tü­ke­ten top­lum­la­rın tem­bel­li­ğe iyice alı­şır du­ru­ma gel­me­si­nin ge­lecek için te­la­fi­si ol­ma­yan so­nuç­la­rı ola­cak­tır. Onun için üret­mek­ten başka bir ça­re­miz yok­tur. Do­la­yı­sıy­la ta­rı­mın milli ge­li­re ve is­tih­da­ma kat­kı­sı ar­tı­rıl­ma­lı, çift­çi­le­ri­miz ve ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­miz daha fazla des­tek­len­me­li, tek bir karış top­ra­ğı­mız boş bı­ra­kıl­ma­ma­lı daha da önem­li­si kır­sal ke­sim­ler­den kent­le­re göç mut­lak su­ret­te ön­len­me­li­dir.” dedi.
Genç nü­fu­sun kır­sa­la dö­nü­şü­nün sağ­lan­ma­sı için çaba gös­te­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Çelik, “ Genç Çift­çi Hibe Pro­je­si ve bunun gibi al­ter­na­tif yeni pro­je­ler­le genç­le­ri­mi­zin kır­sal­da tu­tul­ma­sı veya kent­ler­de as­ga­ri üc­ret­le de olsa iş pe­şin­de ko­şa­rak ha­ya­ta tu­tun­ma­ya ça­lı­şan genç­le­ri­mi­zin kır­sa­la dö­nü­şü­nü sağ­la­ya­cak pro­je­le­rin uy­gu­lan­ma­sı üre­tim se­fer­ber­li­ği­nin ilk adım­la­rın­dan bi­ri­si ol­ma­lı­dır. Genç nü­fu­sun ya­nın­da ta­rım­dan kop­muş in­san­la­rı­mı­zı da ye­ni­den üre­ti­me yön­len­dir­mek için kap­sam­lı bir teş­vik ve des­tek mo­de­li­ne ge­çil­me­li­dir. Des­tek mo­de­li­nin ba­şın­da ise üre­ti­ci­le­ri­mi­zin sos­yal gü­ven­lik prim­le­ri­nin Dev­le­ti­miz ta­ra­fın­dan kar­şı­la­nır ol­ma­sı­dır. 

Do­la­yı­sıy­la kır­sa­lı ayağa kal­dır­mak su­re­tiy­le is­te­ni­len dü­zey­de üre­tim ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir.” İfa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Genel Baş­kan Çelik, ül­ke­miz nü­fu­su­nun bes­len­me­si ve gıda gü­ven­ce­si­nin sağ­lan­ma­sı­nın ancak ta­rım­sal üre­ti­min ar­tı­rıl­ma­sıy­la müm­kün ola­ca­ğı­na işa­ret ede­rek “Üre­te­mez­sek tü­ke­te­me­yiz. Üre­te­me­me­nin so­nu­cu açlık ve kıt­lık­tır. Do­la­yı­sıy­la üre­ti­min sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği­ni devam et­tir­mek için tüm im­kân­lar se­fer­ber edil­me­li­dir. Yaz­lık ekim dö­ne­mi­ne gir­di­ği­miz şu sı­ra­lar­da çift­çi­le­ri­mi­zin tar­la­la­rı­nı en kısa sü­re­de ek­me­le­ri, âtıl ola­rak bek­le­yen ara­zi­le­ri de­ğer­len­dir­me­le­ri için tohum, gübre, ilaç, mazot gibi çe­şit­li tarım gir­di­ler­de de büyük in­di­rim­le­re gi­di­le­rek üre­ti­me yön­len­di­ril­me­si sağ­lan­ma­lı­dır. 

Ay­rı­ca ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­mi­zin de ağı­lın­da­ki ahı­rın­da­ki hay­van­la­rı­nı elden çı­kar­ma­la­rı ön­len­me­li­dir. Üre­tim yo­lun­da engel gibi gö­rü­len ka­pı­lar so­nu­na kadar açık tu­tul­ma­lı­dır.” dedi.
TÜDKİYEB Genel Baş­ka­nı Nihat Çelik açık­la­ma­sı­nı “Milli ve güçlü eko­no­mi için üre­tim, üre­tim, üre­tim. Başka bir yol yok” söz­le­riy­le ta­mam­la­dı.

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

NİĞDE ŞOFÖR ESNAFI GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

BOR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNE BIRAKILAN GENÇ ADAM HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE OKUL KANTİNLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÜNEŞ’TEKİ GÜÇLÜ PATLAMA SONRASI OLUŞAN FIRTINA DÜNYA’YA ULAŞTI

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARININ 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2026 SGK ÖDENEK VE PRİM TUTARLARI AÇIKLANDI

FERTEK’TE AÇILAN GİYİM ÜRETİM KURSUNA İLGİ ARTIYOR

NİĞDE’DE GELECEĞE YÖN VEREN FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ (VİDEO HABER)

Erdoğan: "Bölgemizde terörün devri tamamen kapanmıştır."

NİĞDE’DE TRAFİKTE CEZA YAĞDI

NİĞDE’DE 7 KRİTİK OLAY ÇÖZÜLDÜ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 27 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE SUÇA DARBE

VALİ AKMEŞE’DEN İLK GÜNDE HALK TEMASI

NEVŞEHİR'DE KÖPEK DÖVÜŞÜNE JANDARMA BASKINI

NİĞDE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM PROJESİ BAŞLIYOR

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE ESNAF GÖKSEL GİRAY VEFAT ETTİ

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

NİĞDE ŞOFÖR ESNAFI GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

BOR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNE BIRAKILAN GENÇ ADAM HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE OKUL KANTİNLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÜNEŞ’TEKİ GÜÇLÜ PATLAMA SONRASI OLUŞAN FIRTINA DÜNYA’YA ULAŞTI

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARININ 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2026 SGK ÖDENEK VE PRİM TUTARLARI AÇIKLANDI

FERTEK’TE AÇILAN GİYİM ÜRETİM KURSUNA İLGİ ARTIYOR

NİĞDE’DE GELECEĞE YÖN VEREN FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ (VİDEO HABER)

Erdoğan: "Bölgemizde terörün devri tamamen kapanmıştır."

NİĞDE’DE TRAFİKTE CEZA YAĞDI

NİĞDE’DE 7 KRİTİK OLAY ÇÖZÜLDÜ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 27 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE SUÇA DARBE

VALİ AKMEŞE’DEN İLK GÜNDE HALK TEMASI

NEVŞEHİR'DE KÖPEK DÖVÜŞÜNE JANDARMA BASKINI

NİĞDE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM PROJESİ BAŞLIYOR

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE ESNAF GÖKSEL GİRAY VEFAT ETTİ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

ERDOĞAN: “ATLAS’I KATLEDENLER HESAP VERECEK”

NİĞDE’DE FARE ZEHİRİ İÇEN VATANDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

NİĞDE’DE SESSİZCE BEKLEYEN HAYATIN SONU

ŞEHİT AİLELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

NİĞDE SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR İLKİ YAŞADI (VİDEO HABER)

AKMEŞE’NİN İLK SÖZÜ NİĞDE’DE: “ŞEFFAF VE VATANDAŞ ODAKLI YÖNETİM” (VİDEO HABER)

GÜMÜŞLER BELEDİYESİ’NDE MEMURLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN İMZA

ANTİBİYOTİK HER ÖKSÜRÜĞÜN İLACI DEĞİL

ECZACILARDAN ÇARPICI UYARI: SABİT KUR VATANDAŞI ZORLAYACAK (VİDEO HABER)

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Çarşamba 3 ° / -2.7 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9