Tarih: 17.04.2024 17:12

Ceviz ağacı budanır mı? İŞTE CEVABI

Facebook Twitter Linked-in

Hava sıcaklıklarını yükselerek gittiği şu günlerde ceviz ağaçları da tomurcuk yapmaya hazırlanıyor. Bu tomurcuklanma öncesinde ağaç bakımları yapılması gerekiyor.
Peki ceviz ağaçlarının bakımı nasıl olur?, Ceviz ağacı budanır mı?, Dolgun ceviz üretmenini püf noktaları?, En lezzetli ceviz hangisi?, En güzel ceviz nasıl üretilir? Gibi sorular araştırılmaya başladı. Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdı.

BU DETAYLARA DİKKAT!
Ceviz ağacının çok sık budanmaya kesinlikle ihtiyacı yok. Ancak illa ki belirli aralıkla ile budama yapılması fayda sağlıyor. Budamanın mutlaka işi bilen birisi tarafından yapılması gerekir. Yanlış budama ağacın taç yapısını bozar. Bu konuda da uzmanlar uyarılarını sürdürdü. Ağaçta kurumuş yada birbirinin içerisine karışmış dallar mutlaka düzenlenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, “Ağaç bu işlemler vesilesi ile ışıktan rahat yararlanır ve böylelikle daha verimli ürünler alınabilir. Ceviz ağaçları budanması ihmal edilirse taçlar düzensiz gelişir ve meyve kalitesi düşer. Bunların yanı sıra ağaç ilaçlaması cevizlerde büyük önem arz ediyor. İlaçlama yöntemi ile verim artar ve meyve verimi yükselir.” dediler.

HASTALIKLARA DİKKAT!
Ceviz ağaçlarında görülen en yaygın hastalığın ceviz antraknozu olduğunu dile getiren uzmanlar; “Ağacın ağaçların küçük yapraklarında, meyvelerin saplarında ve genç sürgünlerde görülebilen bu hastalık küçük küçük nokta ve siyah lekeler ile kendini belli eder. Hastalık çok yayılmış durumda ise ağaçta yaprak dökülmeleri başlar. Hastalık ile mücadele edebilmek için bordo bulamacı yada başka hazır prepatlarla ağacın gövdesi ilaçlanmalıdır.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —