Tarih: 21.05.2025 13:45

ESKİ UKRAYNA CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ANDRİY PORTNOV MADRİD'DE SUİKAST SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Olay, profesyonel bir suikast şüphesiyle soruşturuluyor.

Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in yakın danışmanlarından ve başkanlık ofisi eski başkan yardımcısı Andriy Portnov, 21 Mayıs sabahı Madrid’in Pozuelo de Alarcón bölgesinde, çocuklarını okula bıraktıktan sonra aracına bindiği sırada kimliği belirsiz saldırganların hedefi oldu.

Edinilen bilgilere göre, saldırganlar Portnov’a beş el ateş etti. Kurşunların başına ve sırtına isabet ettiği Portnov, olay yerinde hayatını kaybetti. İspanyol polisi, olayın ardından bölgeyi güvenlik çemberine alırken, saldırının organize ve profesyonelce planlandığı değerlendirmesinde bulunuyor.

UKRAYNA’DA HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

2010-2014 yılları arasında görev yapan Portnov, 2014'teki Euromaidan devriminin ardından Ukrayna’dan ayrılmış ve bir süre Rusya ile Avusturya'da yaşamıştı. Hakkında Ukrayna'da yolsuzluk ve vatana ihanet suçlamalarıyla çeşitli davalar açılmış, ancak bu davaların büyük bölümü daha sonra düşürülmüştü.

BENZER BİR SUİKAST GEÇEN YIL YAŞANMIŞTI

Portnov’un ölümü, geçtiğimiz yıl yine İspanya'da suikaste uğrayarak öldürülen eski Rus pilot Maksim Kuzminov’un akıbetini hatırlattı. Bu gelişmeler, Avrupa’da Ukrayna ve Rusya bağlantılı figürlere yönelik artan şiddet olaylarına dair kaygıları yeniden gündeme taşıdı.

Soruşturma İspanyol makamlarınca çok yönlü olarak sürdürülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —