TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnaf ve sanatkârların e-dönüşüm uygulamalarını kullanma zorunluluğunun 1 Temmuz’da başlayacağını belirtti.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TESK ile KolaySoft Teknoloji A.Ş. arasında imzalanan protokol ile esnaf ve sanatkârların e-Belge, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Defter vb. e-Dönüşüm uygulama süreçlerine ait bilgilerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na ulaştırılması ve saklanması Esnaf Fatura Web Portalından sağlanacak” dedi.
-“ESNAFIN E-DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINI KULLANMASI ZORUNLU”
Esnaf ve sanatkarların 1 Temmuz 2023 itibariyle e-fatura ve e-arşiv sistemine geçiş yapacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafın e-dönüşüm çözümlerine dair imzalanan protokol kapsamında esnaf ve sanatkârlarımız en uygun koşullarla ilgili uygulamalara geçiş yapabilecek ve kullanabilecektir. Esnafımız https://basvuru.esnaffatura.com adresinden esnaf fatura için başvuru yapabilir. Başvuruya istinaden, tarafına gelen maildeki kullanıcı adı ve şifre ile https://portal.esnaffatura.com adresinden giriş yaparak, gerekli aktivasyon işlemi gerçekleştirerek kullanıma başlayabilir” şeklinde konuştu.
-“KAĞIT FATURA KESENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI VERİLECEK”
Faturaların elektronik fatura yerine kâğıt fatura olarak kesilmesi durumunda özel usulsüzlük cezası kesileceğini söyleyen Palandöken, “Bilindiği üzere esnaf ve sanatkârların ilgili zorunluluklar kapsamında e-Dönüşüm uygulamalarını kullanmaları gerekmekte olup, fatura vermeyen ve almayanlara ve limitler çerçevesinde faturaların elektronik fatura yerine kâğıt fatura olarak kesilmesi durumunda özel usulsüzlük cezası kesilmektedir” şeklinde konuştu.
BİLGİ NOTU
Zorunluluklar kapsamında;
1- E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5 Bin TL’yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler için 4.400 TL’yi aşması halinde, faturaların kâğıt fatura yerine e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
2- Brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı), 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, 1 Temmuz 2023'de e-fatura ve e-arşiv sistemine, 1 Ocak 2024 tarihinde e-defter uygulamasına geçiş yapmaları gerekmektedir.
3- e-Ticaret faaliyetinde bulunanlar; Gayrimenkul inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunanlar; Motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden ; 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olanlar, 1 Temmuz 2023'de e-fatura ve e-arşiv sistemine, 1 Ocak 2024 tarihinde e-defter uygulamasına geçiş yapmaları gerekmektedir. (TESK)
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “SAVAŞIN BEDELİNİ TÜM DÜNYA ÖDÜYOR”
NİĞDE’DE 40 KİŞİLİK TYP ALIMI YAPILACAK
NİĞDE PAZARINDA ZAM ŞAMPİYONU BİBER OLDU
NİĞDE’DE TEHLİKELİ KOVALAMACA: PLAKAYI ELİYLE KAPATTI, TARLADA YAKALANDI
NİĞDE’DE ÇALINTI ARAÇ ALARMI: PETROL İSTASYONUNDA ORTAYA ÇIKTI
ELEKTRİĞE BU HAFTA İÇİ ZAM BEKLENİYOR
SUUDİ ARABİSTAN’DAN UMRECİLERE ÜLKEYİ TERK EDİN!
BOR’DA ÇİFTÇİYE SAHADA EĞİTİM: ÜRETİCİYLE BİREBİR BULUŞMA
DEFNE, ÇAM BALI VE KEKİKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
MSB duyurdu: Kazada 1 asker şehit oldu!
NAKLİYECİLER KONTAK MI KAPATIYOR?
NİĞDE ESNAFINA FİNANSMAN DESTEĞİ: NESOB İLE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
3 LİG 2. GRUP’TA PLAY-OFF İÇİN KRİTİK MAÇLAR
NİĞDE’DE 1 HAFTADA 276 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI
OKULLARDA SANAL KUMARA KARŞI DERS!
Gürer: “Borç Yapılandırmasında İşler Bozuk”
Uzkurt’tan Niğde’ye taşkın koruma yatırımı müjdesi
Niğde’de bugün vefat edenler!
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








