TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnaf ve sanatkârların e-dönüşüm uygulamalarını kullanma zorunluluğunun 1 Temmuz’da başlayacağını belirtti.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TESK ile KolaySoft Teknoloji A.Ş. arasında imzalanan protokol ile esnaf ve sanatkârların e-Belge, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Defter vb. e-Dönüşüm uygulama süreçlerine ait bilgilerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na ulaştırılması ve saklanması Esnaf Fatura Web Portalından sağlanacak” dedi.
-“ESNAFIN E-DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINI KULLANMASI ZORUNLU”
Esnaf ve sanatkarların 1 Temmuz 2023 itibariyle e-fatura ve e-arşiv sistemine geçiş yapacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafın e-dönüşüm çözümlerine dair imzalanan protokol kapsamında esnaf ve sanatkârlarımız en uygun koşullarla ilgili uygulamalara geçiş yapabilecek ve kullanabilecektir. Esnafımız https://basvuru.esnaffatura.com adresinden esnaf fatura için başvuru yapabilir. Başvuruya istinaden, tarafına gelen maildeki kullanıcı adı ve şifre ile https://portal.esnaffatura.com adresinden giriş yaparak, gerekli aktivasyon işlemi gerçekleştirerek kullanıma başlayabilir” şeklinde konuştu.
-“KAĞIT FATURA KESENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI VERİLECEK”
Faturaların elektronik fatura yerine kâğıt fatura olarak kesilmesi durumunda özel usulsüzlük cezası kesileceğini söyleyen Palandöken, “Bilindiği üzere esnaf ve sanatkârların ilgili zorunluluklar kapsamında e-Dönüşüm uygulamalarını kullanmaları gerekmekte olup, fatura vermeyen ve almayanlara ve limitler çerçevesinde faturaların elektronik fatura yerine kâğıt fatura olarak kesilmesi durumunda özel usulsüzlük cezası kesilmektedir” şeklinde konuştu.
BİLGİ NOTU
Zorunluluklar kapsamında;
1- E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5 Bin TL’yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler için 4.400 TL’yi aşması halinde, faturaların kâğıt fatura yerine e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
2- Brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı), 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, 1 Temmuz 2023'de e-fatura ve e-arşiv sistemine, 1 Ocak 2024 tarihinde e-defter uygulamasına geçiş yapmaları gerekmektedir.
3- e-Ticaret faaliyetinde bulunanlar; Gayrimenkul inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunanlar; Motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden ; 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olanlar, 1 Temmuz 2023'de e-fatura ve e-arşiv sistemine, 1 Ocak 2024 tarihinde e-defter uygulamasına geçiş yapmaları gerekmektedir. (TESK)
Sürücüler Dikkat: Denetim Noktaları Artık Önceden Görülebilecek
Çardaklı Gençlerden 18 Mart’a Yakışan Hareket
BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!
18 Mektupla Şehitlere Vefa
Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören
Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza
Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı
Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı
Niğde Belediyespor hazırlıklarını sürdürüyor, hedef play-off hattı
Niğde’de narkotik operasyonu: 4 tutuklama
Memura bayram ikramiyesi çağrısı!
BU DESTEĞE İHTİYACINIZ VARSA NİĞDE’DE ÜCRETSİZ!
Niğde’de Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlenecek
Çanakkale Geçilmez!
Gürer: “Nerede o eski bayramlar! Neşe dolu mutlu anlar”
Niğde-Ankara Otoyolu’nda kaçak sigara operasyonu
Niğde’de elektrik trafosu patladı
Niğde-Kayseri yolunda can pazarı: Uygulama noktasına giren araç sürücüsü hayatını kaybetti
NİĞDE’DE GÖNÜLLÜ MAKASLAR SEVİNDİRDİ!
Çanakkale Ruhu Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor
Bayramda Yağışlı Hava Etkili Olacak: Niğde ve Türkiye Genelinde Kapalı Gökyüzü
Erdoğan: “Kur’an Bülbülleri Gönül Bahçemizi Yeşertiyor”
Hedefimiz 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 2028 yılında 17 bin 300 kilometrelere çıkarmak"
Niğde’de 70 Kişilik Temizlik Personeli Alımı İçin Kura Çekildi
Türkiye’de Covid-19’da İlk Can Kaybının Üzerinden 6 Yıl Geçti
Konut fiyatlarında artış sürüyor, reel düşüş dikkat çekiyor
MURTAZA KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLERLE İFTAR BULUŞMASI
Bayram öncesi baklava fiyatları cep yakıyor
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
Ramazan Sonrası Kilo Dengesine Dikkat!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








