Tarih: 07.04.2023 13:02

Gö­nül­lü mü­zis­yen­ler Niğde için kol­la­rı sı­va­dı

Facebook Twitter Linked-in

 

Niğde’nin Türk mü­zi­ğin­de ye­tiş­tir­di­ği ba­şa­rı­lı ses­le­ri, önü­müz­de­ki gün­ler­de bir ilke imza at­ma­ya ha­zır­la­nı­yor.
Niğde’nin Müzik Grubu So­list­le­rin­den Yaşar Yük­sel’in bes­te­le­di­ği ‘çim­de­ki Ba­har­sın’ isim­li şar­kı­sı­nı, grup ar­ka­daş­la­rı ta­ra­fın­dan Niğde için yaz­dık­la­rı iki dört­lük­ten olu­şan şi­ir­le taç­lan­dır­dı. Sekiz so­lis­tin düet ya­pa­ca­ğı, vo­kal­de ise on ki­şi­nin eşlik ede­ce­ği şar­kı­nın müzik ve stüd­yo ka­yıt­la­rı önü­müz­de­ki gün­ler­de ya­pı­la­cak.
Bu pro­je­nin maddi an­lam­da­ki yapım mas­raf­la­rı­nı kendi im­kan­la­rı ile ger­çek­leş­ti­re­cek­le­ri­ni söy­le­yen şar­kı­nın bes­te­ka­rı Yaşar Yük­sel; ‘Bu bizim mem­le­ke­ti­mi­ze olan sev­da­mı’ dedi.
Sos­yal Med­ya­da her şeh­rin şiir ve şar­kı­sıy­la ta­nı­tı­lan en az bir müzik klibi ol­du­ğu­nu, Niğde’nin ise ma­ale­sef ol­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan müzik gu­ru­bu üye­le­ri, amaç­la­rı­nın Niğde’nin ta­ri­hi ve kül­tü­rel zen­gin­lik­le­ri­ni, ses­len­di­re­cek­le­ri şar­kıy­la bir­lik­te gör­sel ola­rak ta sos­yal med­ya­da mil­yon­la­ra ta­nıt­ma­mın gu­ru­ru­nu ya­şa­ya­cak­la­rı­nı ifade etti.
Çe­ki­lecek müzik kli­pi­nin sanat da­nış­man­lı­ğı­nı Niğde Ömer Ha­lis­de­mir Üni­ver­si­te­si Türk Mu­si­ki­si Dev­let Kon­ser­va­tu­va­rı Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Doç. Dr. Sayın Resul Bağı ya­pa­cak. Niğde İçin Söyle Müzik Grubu, Niğde’nin ta­nı­tı­mı için ses­len­di­re­cek­le­ri şar­kı­la­rı­na çe­ki­lecek klip için Kurum ve Ku­ru­luş­la­rın spon­sor ol­ma­la­rı­nı bek­li­yor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —