https://www.hamlegazetesi.com/
Gürer: “En düşük emekli maaşı 35 bin TL olmalıdır”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde iktidara sert sözlerle yüklendi: “Modern kölelik devam ediyor, emek sömürüsü sürüyor, emekliye verilen maaşla ev kiralanamıyor!”
GENEL
Tarih: 12.11.2025 10:37
Güncelleme: 12.11.2025 10:38
Gürer: “En düşük emekli maaşı 35 bin TL olmalıdır”
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada, AKP iktidarının çalışma yaşamında yarattığı adaletsizlikleri ve emekçilerin içine itildiği yoksulluğu sert sözlerle eleştirdi. Gürer, “Emekliye açlık sınırının altında bir gelir dayatıyorsunuz, zulmediyorsunuz.” diyerek emekli maaşlarının asgari ücrete endekslenmesi ve en düşük emekli maaşının 35 bin liraya çıkarılması çağrısında bulundu.

“STAJ VE ÇIRAKLARIN HAKKINI VERİN”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Sayın Bakan, sigorta kartını veriyorsunuz. "TÜİK verilerine göre 15-24 yaş aralığında genç işsizliği azalttık." diye burada, sunumunuzda  kitapçığa yazıyorsunuz; çırak ve stajyerlere 18 yaşından önce yaşlılık sigortasını başlatmıyorsunuz. Bunların hakkını niye gasbediyorsunuz? Primini ödeyen çırak ve stajyerler 18 yaşından önce, çalışma yaşamına başladığı süreçte yaşlılık sigortası başlasın. Size soruyoruz onlara "öğrenci" diyorsunuz, sonra TÜİK verilerine bakıyoruz, işçi gösteriyorsunuz; kamuoyunu yanıltıyorsunuz, o insanların haklarını gasbediyorsunuz. Bu anlamda, staj ve çırak mağdurlarının bir an önce taleplerini karşılayın. Bugün net bir açıklama yapın, binlerce kişi bunu bekliyor.”diye konuştu.

Gürer” taşeronla ilgili düzenleme yaptınız. Belediye şirket işçileriyle birlikte, kamuda şu an 630 bin kişi taşeron olarak çalışıyor. Modern kölelik devam ediyor. 4 Aralıktan bir gün önce iş yerinde taşeron sözleşmesi bitenler de yıllardır taşeronda çalışmasına rağmen, onların da kadrosunu vermediniz, bu da büyük bir hak kaybıdır. Bu modern köleliğe da bir an önce son verin.” Dedi.

 

EMEKLİLİKTE KADEMELi GEÇİŞ

 

  CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer “EYT'lilerle ilgili yapılan düzenlemelerde kademeli geçişi devreye koymadığınız için, şu anda emeklilikte adalet arayanlar ve emeklilikte tarihe takılanlar var. Bir günle on yedi yıl mağdur olanların sorunları için de  bir açıklama yapın. Binlerce insan her gün milletvekillerine mail atıyor, CİMER'e yazıyor, size ulaşmaya çalışıyor. Bu insanların bu mağduriyetini giderecek mutlak surette bir ifadede bulunun ki bu insanların da umutla beklentilerine "Ya olacak ya olmayacak." deyin.” Dedi

EMEKLİYE ZULUM EDİYORSUNUZ

 

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer  “Sayın Bakan, emekliyi açlık sınırının altında bir gelire mahkûm ettiniz, zulmediyorsunuz. Emekli maaşları asgari ücrete endekslenmeli ve en düşük emekli maaşı 35 bin liraya çıkarılmalıdır. İçinde bulunduğumuz koşullarda emekliye verdiğiniz parayla büyük kentlerde ev kiralanamıyor. Bir de gelip diyorsunuz ki: "Biz emekliye yüksek ücret sağladık."İntibak düzenlemesini emekliler bekliyorlar, bir an önce intibak düzenlemesi yapılsın. Ayrıca, ülkemizde daha önce, sizin dönemden önce aylık bağlama oranı yüzde 70 olan kat sayıyı yüzde 30'lara yuvarladınız, emekli olurken dahi emeklinin hakkını gasbediyorsunuz. Bu insanların içinde bulunduğu koşullardan haberinizin olmaması olası mı? “ diye konuştu.

SENDİKALI İŞÇİ KOYMADINIZ

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Grevleri erteliyorsunuz, sonra diyorsunuz ki: "Sendikaların önünde örgütlenmeyi geliştirdik." Ya, siz sendikalı işçi koymadınız ki. Bugün sendikalarda toplu sözleşmeli, grevli işçi sayısı 1 milyonu geçmiyor. Memurlara grevsiz sendika üyelik hakkına "Sendikalı işçiyi artırdık." diyorsunuz. Örgütlenme özgürlüğünün önünde sınırlama yapıyorsunuz. 1 Mayısı tatil, bayram yaptık." diyorsunuz, 1 Mayısta  da sokağa çıkanı tutukluyorsunuz. Yani, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.” Dedi.

İŞ CİNAYETLERİ DEVAM EDİYOR

 

   Gürer “Çalışanlarla ilgili, şu anda, iş cinayetlerinde Avrupa'da 1'inci, dünyada 3'üncüyüz. Bunu bildiğiniz hâlde, ölümleri göz göre göre seyrediyorsunuz, ölenlerle ilgili olaydan sonrasını konuşuyorsunuz.Türkiye'de Çalışma Bakanlığı müfettişleri dört dörtlük eğitimli, bilgili kişilerdi; statü değişikliğine gittiniz, onların alandaki çalışmalarını sınırlandırdınız, gidip göstermelik denetimlerle denetim yaptığınızı sanıyorsunuz.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının adı kaldı, içi boşaldı. İşlevsiz konumunuzdan dolayı her gün iş cinayetleri haberleri geliyor. Ülkeyi staj öğrencilerinin iş cinayetinde öldüğü bir döneme getirdiniz. İnsanın vicdanı sızlar. 18 yaşın altındaki çocuğa, büyük işçiye yaptırılan işi yüklüyorlar, sonra onların hakkı verilmiyor, ondan sonra da onlar ölüyor. Ölenlerin arkasından yalnızca birer açıklamayla kalıyorsunuz. Süreci doğru yönetmiyorsunuz. Emek sömürüsü devam ediyor. Emekle ilgili hak mücadelesi verenleri gözaltına alıyorsunuz, konuşturmuyorsunuz, onlara baskı uyguluyorsunuz ve sendikal örgütlenmenin ve özgürlüğün önünde büyük bir engel olarak duruyorsunuz. Bir de işçinin yanında olun, bir de emekçinin yanında olun, bir de çalışanları koruyun. Emeklilere gidip de "Emekli yılında deniz kenarında tatil yap." deyinceye kadar karnı doyacak bir ücret verin. Emekli bayram ikramiyesi çıktığında 1 emekli bayram ikramiyesiyle koyun alınıyordu, bugün 1 kilo et alınamıyor.”Diye konuştu.

Haber Kaynak : NAGİHAN ÖZENÇ

NİĞDE’DE TOROS ARAÇ YAYAYA ÇARPTI: 1 YARALI

BOR’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 12,82 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

12 KASIM DÜNYA PNÖMONİ (ZATÜRRE) GÜNÜ: AKCİĞER SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

NİĞDE’DE HAVA SOĞUYOR: PERŞEMBE YAĞMUR, CUMA SAĞANAK BEKLENİYOR

Gürer: “En düşük emekli maaşı 35 bin TL olmalıdır”

MİLLETVEKİLİ UZKURT: TBMM'DE NİĞDE'Yİ ANLATTI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İNAN, BOR’DA SAĞLIK HİZMETLERİNİ DENETLEDİ

NİĞDE SAĞLIK EKİBİNDEN 112 HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME HAMLESİ

ÇİFTLİK’TE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

MİLLETİMİZİN YÜREĞİ YANDI: 20 ŞEHİT

ŞEHİT ATEŞİ NİĞDE’YE DÜŞTÜ

MSB: DÜŞEN UÇAKTA 20 PERSONELİMİZ VARDI

ANNE HURİYE HELVACI’NIN CESEDİ, ÇOCUĞUN BULUNDUĞU YERDEN 50 METRE YUKARIDA BULUNDU

NİĞDE’DE GÖZLER YABANİ OTLARA ÇEVRİLDİ (VİDEO HABER)

TBF "HER BASKET BİR FİDAN" PROJESİ KAPSAMINDA 1 MİLYON FİDAN DİKECEK

YAŞLILAR GÜNDE 5 SAATİ TELEVİZYON BAŞINDA GEÇİRİYOR

İMAMOĞLU'NUN 2 BİN 430 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

MSB, C130 TİPİ ASKERİ KARGO UÇAĞININ GÜRCİSTAN-AZERBAYCAN SINIRINDA DÜŞTÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

GÜRER: “YERALTI SULARI TÜKENİYOR, SUYUN KALİTESİ BOZULUYOR”

NİĞDE’DE TOROS ARAÇ YAYAYA ÇARPTI: 1 YARALI

BOR’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 12,82 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

12 KASIM DÜNYA PNÖMONİ (ZATÜRRE) GÜNÜ: AKCİĞER SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

NİĞDE’DE HAVA SOĞUYOR: PERŞEMBE YAĞMUR, CUMA SAĞANAK BEKLENİYOR

Gürer: “En düşük emekli maaşı 35 bin TL olmalıdır”

MİLLETVEKİLİ UZKURT: TBMM'DE NİĞDE'Yİ ANLATTI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İNAN, BOR’DA SAĞLIK HİZMETLERİNİ DENETLEDİ

NİĞDE SAĞLIK EKİBİNDEN 112 HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME HAMLESİ

ÇİFTLİK’TE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

MİLLETİMİZİN YÜREĞİ YANDI: 20 ŞEHİT

ŞEHİT ATEŞİ NİĞDE’YE DÜŞTÜ

MSB: DÜŞEN UÇAKTA 20 PERSONELİMİZ VARDI

ANNE HURİYE HELVACI’NIN CESEDİ, ÇOCUĞUN BULUNDUĞU YERDEN 50 METRE YUKARIDA BULUNDU

NİĞDE’DE GÖZLER YABANİ OTLARA ÇEVRİLDİ (VİDEO HABER)

TBF "HER BASKET BİR FİDAN" PROJESİ KAPSAMINDA 1 MİLYON FİDAN DİKECEK

YAŞLILAR GÜNDE 5 SAATİ TELEVİZYON BAŞINDA GEÇİRİYOR

İMAMOĞLU'NUN 2 BİN 430 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

MSB, C130 TİPİ ASKERİ KARGO UÇAĞININ GÜRCİSTAN-AZERBAYCAN SINIRINDA DÜŞTÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

GÜRER: “YERALTI SULARI TÜKENİYOR, SUYUN KALİTESİ BOZULUYOR”

BOR’DA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

GÜRCİSTAN’DA TÜRK ASKERİ UÇAĞI DÜŞTÜ

TİCARET BAKANLIĞI, İŞLETMELERİ YENİ FİYAT ETİKETİ DÜZENLEMESİ KONUSUNDA UYARDI

YÜZYILIN KONUT PROJESİ’NE İLK GÜN 936 BİN 159 KİŞİ BAŞVURDU

NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE YENİ UZMAN HEKİM GÖREVE BAŞLADI

NİĞDE’DE WUSHU KUNGFU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İL SEÇMELERİ YAPILDI

KASTAMONU'DA KAYIP 5 YAŞINDAKİ OSMAN'DAN ACI HABER

İŞ ARAYANLAR VE İŞVERENLER NİĞDE’DE MEYDANDA BULUŞTU

NİĞDE, MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE GELECEĞE NEFES OLDU (VİDEO HABER)

NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN BAHİS SORUŞTURMASI AÇIKLAMASI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Çarşamba 16 ° / 2.4 ° Güneşli
  • Perşembe 12.7 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 1.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7