Tarih: 02.06.2023 15:52

Hastanede arama kurtarma ve yangın tatbikatı

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi. 
Niğde genelinde meydana gelebilecek KBRN olaylarına karşı alınacak önemleri planlamak ve farkındalık oluşturmak üzere, 112 komuta merkezi ambulans, UMKE, itfaiye, AFAD ve emniyet birimleri ile koordineli olarak düzenlenen tatbikatta, senaryoya göre depremden sonra meydana gelen yangında mavi, turuncu kodlar verilerek depremzedeler ulaşıldı, göçük altında kalan depremzede ekipler tarafından kurtarıldı. 

 

 

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Yakup Çetinkaya, bu tatbikatlar ile afet durumunda organize olmayı ve ivedi olarak hareket etmeyi planladıklarını belirterek, “Geçtiğimiz şubat ayında tüm ülkemizi sarsan ve 11 ilimizi kapsayan bir deprem felaketi yaşadık. Bu durumda hastalara depremzedelere, kazazedelere ulaşmak için organize olmak ve bu organizasyonu palan içinde sürdürmek çok önemli. Biz zaten öncelikle kendimiz önce plan ve programlama olarak daha sonrasında da böyle afaki olarak ve fiziksel olarak bu tür koordinasyon yapıyorduk. 

 

 

Bugünde oluşturduğumuz senaryo ile deprem sonrasında oluşan yangında mavi turuncu kodlar verilerek depremzedelere ulaşıldı. Göçük altında kalan bir kişi kurtarıldı. Bu tür tatbikatlarla Afet durumlarında organize olmayı ivedi olarak hareket etmeyi planlıyoruz.  Burada emeği geçen sağlık personelimize, AFAD, UMKE, itfaiye ve emniyet ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —