Tarih: 24.05.2023 15:26

İkinci el fiyatları zirveyi gördü

Facebook Twitter Linked-in

Sıfır araç bulmak zor olunca ikinci ele rağbet arttı. Sıfır araç almak isteyenlere aylar sonrasına gün veriliyor. Ancak bu durum fiyatlara yansıdı. 
İkinci el araç fiyatları zirveyi gördü. Araba sahibi olmak isteyenler yüksek fiyatlardan şikayetçi. Piyasada sıfır araç olmaması ikinci el araç fiyatlarının artmasına neden oluyor. 
Sıfır araba alamayan vatandaşlar ikinci el arabalara yönelirken ikinci el araba fiyatları da talep doğrultusunda yükselmeye devam ediyor. 
Döviz kurlarının etkisiyle birlikte araç satış fiyatları haftadan haftaya değişiklik gösteriyor. Piyasanın daha fazla yükseleceğini düşünenler bir an önce araç almak istiyor. Talebin fazla olması araç fiyatlarındaki yükselişi devam ettiriyor. 
2020 yılında 10 bin TL’ye satılan şahin marka modelleri 2023 mayıs ayında ortalama 150-200 bin TL’ye satılıyor. Yine 3 yıl önce 15-20 Bin TL bandında satılan Toros modelleri şimdi 140-190 bin TL bandında satılıyor. 2015 model 227 bin kilometrede bir otomobil 700 bin liraya satılıyor.

SIFIR ARAÇ YOK
Niğde’de görüşlerini aldığımız otomobil satan esnaflar, sıfır araç olmamasının piyasayı ciddi anlamda etkilediğini belirterek, “Sıfır araç yok. Bu da fiyatları artırıyor. Piyasa yükselecek diye herkes araç almak istiyor ve talep artıyor. Talep artınca da maalesef fiyatlar yine tırmanıyor. Alsatçılar piyasayı etkiliyor. Piyasadan aldıkları araçları üstüne koyarak satmaya çalışıyorlar. Bu da fiyatları etkiliyor” dediler.

FİYATLAR DÜŞMEZ
Fiyatların düşmesinin zor olduğunu belirten esnaflar, dolar düşer ve sıfır araçlar piyasaya çıkarsa ağışı doğru bir hareketlenme olabilir fakat fiyatların kısa vadede düşeceğini düşünmüyoruz. Olduğu yerde durur fakat düşmez diye tahmin ediyoruz ifadelerini kullandılar. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —