Tarih: 28.03.2024 11:16

Jandarma ve Emniyet Kemerleri Sıktırdı!

Facebook Twitter Linked-in

Karayolu trafik güvenliği strateji belgesi ve eylem planı çalışmaları kapsamında Niğde’de, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik Kontrollerini  sıklaştıran  Jandarma ve  Trafik ekipleri sürücüleri ve yolcularını emniyet kemeri konusunda uyardı.

İl Jandarma komutanlığı  ve Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin Müftelif noktalarında yaptıkları kontroller ile  Şehirlerarası Otobüs Terminalinde  yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri ile yolcularına yönelik emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması konusunda bilgilendirme yaptı, broşür dağıttı.


Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan Niğde  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, yaptığı birçok denetim faaliyetlerinin yanı sıra yolcu otobüslerini de denetimden geçiriyor. Karayolları başta olmak üzere ilçe, belde ve köy yollarında da şehirlerarası yolculuk yapan ve aynı zamanda tur otobüslerine yönelik denetim yapan trafik jandarması mevsime uygun lastik kullanımı, yetki belgeleri, psiko teknik değerlendirme raporu, SRC belgesi ve yedek şoför olup olmadığını kontrol ediyor. Ayrıca takograf kayıtlarından şoförlerin hız, çalışma, dinlenme süreleri ve cihaza takılı sürücü belgesinin aracı kullanan kişiye ait olup olmadığını da denetleyen trafik jandarması otobüste seyahat eden yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığı kontrolden geçiriyor. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —