'Bir Asırlık Dostluk; Türk-Japon İlişkisi' konulu panele katılmak üzere Niğde’ye gelen Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Niğde’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile kente has yemeklerine hayran kaldı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in misafiri olarak Tabal Gastronomi Evi'nde Niğde yemeklerini tadan Takahiko, “Hayatımda en güzel Türk yemeğini burada yedim” dedi.
Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde düzenlenen 'Bir Asırlık Dostluk; Türk-Japon İlişkisi' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Niğde’ye geldi. Büyükelçi Takahiko, Niğde ziyareti çerçevesinde Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i de makamında ziyaret etti. Büyükelçi olarak Niğde’ye ilk kez geldiğini belirten Takahiko, Niğde’yi hem şehircilik hem de tarihi ve doğal güzellikleri açısından beğendiğini vurguladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ziyaretin ardından Japon Büyükelçi Katsumata Takahiko’yu, geçmişten günümüze Niğde yöresine has yemeklerin sunulduğu Tabal Gastronomi Evi’nde ağırladı. Davete Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da katıldı. Büyükelçi Takahiko, yemekten sonra yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Tabal Gastronomi Evine ve burada ikram edilen yemeklere hayran kaldığını belirtti. Tabal Gastronomi Evinin mimarisinin yanı sıra şefler tarafından hazırlanan yemeklerin kalitesine vurgu yapan Büyükelçi Takahiko, "Ben daha önce Ankara’da, İstanbul’da çok Türk yemekleri yedim. Ama burada şef hanımefendinin sayesinde hayatımda en güzel Türk yemeğini yemiş bulunuyorum. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de hem Niğde Belediyesini hem de Tabal Gastronomi Evini ziyaret ederek, Niğde ve Tabal Gastronomi Evi hakkında güzel düşüncelerini paylaşan Japon Büyükelçisi Katsumata Takahiko’ya teşekkür etti.


Muhabir
HABER MERKEZİ
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






