Tarih: 11.02.2023 18:39

Kendisi küçük yüreği büyük! Niğdeli Hifa kumbarasında biriktirdiği parayı depremzedelere gönderdi

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen şiddetli deprem sonrası tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber olurken, Niğde’den Hifa isimli bir kız çocuğu ise kumbarasında biriktirdiği paraları yazmış olduğu duygu yüklü mektubu ile birlikte deprem bölgesindeki depremzede arkadaşlarına göndererek adeta yüreklerimizi ısıttı.  


 

ÖNCE TIRIN SORUMLUSUNA ULAŞTI
Niğde Valiliği koordinesinde eski Valilik önünden Hatay’ın Akbez ilçesine gidecek olan yardım tırlarının sorumlusu olan Nejmican Çelik’in yanına gelen kendisinin Ömer Halisdemir’in yeğeni olduğunu söyleyen Hifa Soyluğan isimli kız çocuğu “bu tırın sorumlusu kim?” diye sordu.


KÜÇÜK KIZ ZARFIN DEPREM BÖLGESİNE GİTMESİNİ İSTEDİ
Sorumlunun kendisi olduğunu belirten Çelik, küçük kız Hifa Soyluğan’ın kendisine bir zarf verdiğini ve “zarfı depremde ihtiyaç sahibi arkadaşa vermemi ve geçmiş olsun dileklerimizi iletmemizi söyledi” dedi.

 


TIR SORUMLUSU ÇELİK, KÜÇÜK KIZIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİ
Tır sorumlusu Nejmican Çelik Hifa’nın kendisine verdiği zarfın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirterek, zarfı teslim edene kadar özel olarak cebinde götürdüğünü belirtti.  Nejmican Çelik,  Hatay’ın Akbez ilçesine bağlı Gazeluışağı köyüne giderek depremde evleri hem yanan, hem de yıkılan Ayşegül isimli kız çocuğuna Hifa’nın verdiği zarfı teslim ederek, Hifa’nın ayrıca selamını ve iyi niyet dileklerini iletti.

 


ÇELİK: EMENATİ YERİNE TESLİM EDER ETMEZ HİFA’YA HABER ETTİM
Yardım tırı sorumlusu Nejmican Çelik duygu dolu anları şöyle özetledi; 'Hifa tarafından bana emanet verilen zarfın sorumluluğu taşıdığımız yük kadar önemli ve değerliydi. Emaneti yerine teslim eder etmez bilgisin verdim. Ben de sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzurumu yaşıyorum. Ülkemiz böyle bir milletten oluşuyor.  Yardım göndermek için ulaşım sorunun yaşayanlar bize mutlaka ulaşsın. Tekrar Niğdeli küçük kızımıza teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. İyi ki iyi insanlar var.” dedi. 

 


O MEKTUPTA YAZANLAR
Küçük kız Hifa mektubunda; “NİĞDE’DEN HİFA SOYLUĞAN BENİM ADIM. Depremde zarar gören evleri tamir etmeye yetmez ama bende kumbaramdaki parayla orada olan arkadaşlarıma vermek istiyorum. İnşallah bu zor günler geçer sizleri çok seviyorum canım arkadaşlarım.” dedi. 
(KAYNAK: NİĞDE HABER GAZETESİ)
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —