Zeren Mali Müşavirlik adına açıklama yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Evren Serdar Zeren, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. 1 Temmuz 2025 tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemeye dikkat çeken Zeren, maaş, prim ve ikramiye ödemelerinde işverenlerin yeni kurallara uyması gerektiğini vurguladı.
Evren Serdar Zeren açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ücret, prim, ikramiye ve benzeri ödemelerin bankalar aracılığıyla yapılmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikle, işverenlerin elden ödeme yapabilme sınırı 5 kişiden 3 kişiye düşürüldü. Bu düzenleme 1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek. Artık yalnızca 3 ve daha az işçi çalıştıran işverenler elden ödeme yapabilecek. 4 ve üzeri işçi çalıştıran tüm işverenler, ödemelerini banka üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalacak.”
Zeren, açıklamasının devamında şu uyarılarda bulundu:
“Bu düzenleme, kayıt dışı ödemelerin önlenmesi ve çalışan haklarının korunması amacı taşıyor. İşverenlerin bu konuda gerekli tedbirleri şimdiden alması, bordrolama ve banka ödeme sistemlerini revize etmesi gerekiyor. Aksi hâlde hem idari para cezalarıyla karşı karşıya kalınabilir hem de SGK ve vergi mevzuatı açısından ciddi sıkıntılar yaşanabilir.”