Tarih: 03.02.2023 17:51

NGC’den 5 Şubat Mesajı! Düzgün: Bu Tarih Hep Anılıp Yaşatılacaktır

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün, Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 89. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. 
NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 89. Yılını coşku ve heyecanla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1934 tarihinde ilimize teşrif etmiş, Niğde’mizi onurlandırmışlardır. Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıldönümünü onur günü olarak kabul ediyor ve her yıl kutluyoruz” dedi. 
Başkan Düzgün açıklamasının devamında, “Milli Mücadele döneminde düşman işgali ile karşı karşıya kalmayan ilimiz Kurtuluş mücadelesinde en önemli görevi yapıp, Ulukışla ve Pozantı hattından düşmanı geçirmemiştir. Bu bakandan Niğde’mizle ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Benim Niğde’ye alakam büyüktür, Niğdelileri her zaman sevmişimdir, kurtuluş mücadelemizde Niğde her zaman önemli rol oynamıştır’ ifadesiyle Niğdelilere olan sevgisini göstermiştir.  Bizlerde Türkiye Cumhuriyetinin her bir ferdi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedeflerini ulaşmak için gece gündüz çalışmalıyız. İlimizi geliştirip güzelleştirmek için tüm siyasiler, yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte Niğde’mizin gelişimine katkıda bulunmalıyız. 
Bugün Niğde’nin hepimizin onur günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 89. Yıldönümünde onur günümüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —