Tarih: 24.04.2024 09:49

Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü gerçekleştiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
22 -28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival çerçevesinde Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Bahçeli Beldesinde bulunan tarihi Roma Havuzu’nda etkinlik düzenlendi.

 

 

15 ülkeden 50’yi aşkın sanatçının katıldığı etkinliğe katılan ressamlar Niğde’nin tarihi yerlerini resmetti, Balkan Dans Grubu tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi.
Etkinliğe ev sahipliği yapan Bahçeli Belediye Başkanı Ertuğrul Çelenkoğlu Roma Havuzu’nun tarihi ile ilgili bilgi verdi. Çelenkoğlu, “Dünyanın 15 ülkesinden gelen sanatçılarımızla burada sanat ve kültür festivali gerçekleştiriyoruz. 8 bin yıl öncesinden ana tanrıça figürlerini ve kabartmaları ve vazolardan başlayarak Anadolu’nun tarihine, kültürüne ve sanatına yön veren bu özel alanda sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Güney Kapadokya’nın başkenti olan Tyana’ya su sağlayan ana kaynak olan olimpik ölçülerdeki Roma Havuzunun bölgedeki kültür ve turizmin geliştirilmesi için çalışacağız.” dedi.

 

 

 

Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya ise “Bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, doğru değerlendirildiği zaman yerli ve yabancı turistlerin Kemerhisar ve Bahçeli Beldelerini büyük oranda ilgi göstereceklerini” söyledi.
Sanatın, insanların hayatının bir parçası olduğunu göstermek amacıyla 4.sü gerçekleştirilen Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali yapılan konuşmaların ardından Balkan Dans Grubu halk oyunları gösterisi sundu. Halk oyunları öğretmeni Çağlar Demirci, Müzik Öğretmeni Kor Hızır ve Soloda İdil Hızır mini konser verdi. Dönen Spor Kulübünün sporcuları antrenörleri Mevlüt Dönen yönetiminde Kick boks gösterisi yaptı. Gösterilerin ardından Yerel sanatçı Yavuz Kural konseri ile devam etti. Alanını dolduran vatandaşlar ve yurt dışından gelen sanatçılar gönüllerince eğlendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —