Tarih: 03.04.2023 09:19

Niğde Halk Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, “Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim” vizyonu doğrultusunda;  Halk Eğitimi Merkez müdürlüğü vatandaşların hayat boyu eğitim almalarını desteklemeye devam ediyor.
KURSLAR ÜCRETSİZ

Öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan; bireyin bilgi, şuur ve yetkinliklerini geliştirerek insanlığın kalkınmasında sorumluluk almasını desteklemek amacıyla belgelendirilebilen ve izlenebilen kaliteli eğitimler sunan Halk Eğitimi Merkezleri, her yaşta vatandaşa ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik; mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyerek yetişkin eğitimlerine en kolay erişim kapısı olarak öğrencilerin ve yetişkinlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferudun Soyak, felsefelerinin temelini “Nefes alan herkese eğitim” düşüncesinin oluşturduğunu ve Halk Eğitim Müdürlüğünü en çok bayanların tercih ettiğini ifade etti.

Niğde Halk Eğitim merkezi Müdürü Ferudun Soyak; “Niğde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2022 yılı içerisinde değişik branşlarda kurs açıldığı ve bu kurslara erkeklere oranlara bayanların ilgili daha fazla olduğu. Ayrıca Okuma yazma kurslarımıza, giyim kurslarımız gibi birçok kurslarımıza müracaatların devam ettiğini söyledi.

Halk Eğitim Müdürü Soyak, “Kurslarımıza ilgiden memnunuz. Kurslarımızda erkek bayan kıyaslamasında Türkiye ortalamasının üzerinde kurslara bayanlar daha çok tercih ediyor. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, yabancı Diller, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, El Sanatları teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Büro Yönetimi Sekreterlik, Meyve Ağaçlandırması ve Budama, plastik Boru Tesisatçılığı, aşçılık, okuma yazma, bilgisayar, kalorifer ateşçiliği gibi kurslar bayanların en çok tercih ettiği kurslardır. Bayanların kurslarımıza yönelik ilgiyi devam ettirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

 

MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN 

Niğde Medya Haber sitemizin ANDİROİD ve İOS mobil uygulamalarını akıllı cep telefonlarınıza indirerek, Türkiye ve Niğde’deki gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. 

GOOGLE PLAY İÇİN TIKLAYINIZ

İOS UYGLAMAMIZ İÇİN TIKLAYINIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —