Tarih: 18.05.2023 19:15

Ulukışla ilçesine özel endüstri bölgesi

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki alanın Anadolu Uluslararası Özel Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmî Gazetede yayımlandı. 

CUMHURBAŞKANI KARARLARI 
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakültelerin kurulması ve Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki alanın Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmî Gazetede yayımlandı. 

 

ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ
Cumhurbaşkanı 7291 sayılı kararı Resmî Gazete’nin 18 Mayıs 2023 tarih ve 32194 sayılı nüshasında yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararına göre Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki alan özel endüstri bölgesi olarak ilan edildi. 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararda; “Niğde’nin Ulukışla ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine, 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun 4/Ç maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi. 

 

 

YENİ FAKÜLTE KARARLARI
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, Ordu Üniversitesinde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Selçuk Üniversitesinde Kulu Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması ilan edildi.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesinin adının İlahiyat Fakültesi olarak değiştirilmesine 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —