Tarih: 04.03.2024 15:43

Niğde Valiliği 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı (İşte o görüntüler)

Facebook Twitter Linked-in

Ulusal medyada yer alan, alkollü sürücüye yönelik polis merkezinde iki polisin fiziki müdahalede bulunduğu görüntüler üzerine Niğde Valiliği açıklama yaptı. 
Niğde Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında,  "Bazı basın yayın organları ile Sosyal Medya hesaplarında yer alan; "Polis memurlarının göz altına alınan sahsı darp ettiğine" dair çıkan haberlere istinaden basın açıklamasının yapılması gereği duyulmuştur.
Ceza infaz Kurumunda hükümlü olarak kalmakta iken hastalık izninde bulunan A. i. isimli şahıs, 9 Temmuz 2023 tarihinde ilimiz Ulukışla Belediye'sine ait bariyerlerle yolu kapatıp Alkollü olarak çevreye rahatsızlık vermesi üzerine gerekli işlemleri yapmak üzere Polis Merkez Amirliğine getirilmiştir.
A.i. isimli sahsa ilçe Polis Merkez Amirliğinde görevli (1) Komiser Yardımcısı ve (1) Başpolis Memuru tarafından fiziki müdahalede bulunulduğu beyanlar ve görüntü kayıtlarının incelenmesinden sonra anlaşılmıştır.
Her iki personel 10 Temmuz 2023 tarihinde görevlerinden uzaklaştırılarak, haklarında eşzamanlı olarak Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.
Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilen Polis Başmüfettişi tarafından yürütülen disiplin soruşturması ve Ulukışla Asliye Ceza mahkemesince adli kovuşturması devam etmektedir." denildi. 

 

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —