Tarih: 05.05.2023 13:30

Niğde’de 133 bin 643 hayvana şap aşısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de görülen yeni tip SAT-2 şap hastalığına karşı Niğde genelinde yürütülen aşılama çalışmaları tamamladı. 
133 BİN 643 AŞI YAPILDI
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Niğde genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında 133 bin 643 büyükbaş hayvana şap-sat2 aşılaması yapıldığını belirterek, “Ülkemizde görülen yeni tip SAT-2 şap hastalığına karşı ilimiz genelinde hayvan sağlığı personelimiz tarafından yapılan aşılama çalışmaları kısa sürede başarı ile tamamlandı. 
Hastalığın Türkiye’de görülmesinden ve Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın konuyla ilgili çalışmalar başlatılmasının ardından il ve ilçe müdürlüklerimizde görev yapan tüm hayvan sağlığı personelimiz ile birlikte çok kısa sürede 133 bin 643 büyükbaş hayvana şap-sat2 aşılaması yapılmış olup %93 aşılama oranı gerçekleşmiştir” dedi. 

 

 

PERSONELE TEŞEKKÜR BELGESİ
Aşılama kampanyasını başarı ile tamamlayan personeller ile bir araya gelen Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, aşılama kampanyasında görev yapan personellere teşekkür belgesi takdim etti. Bir ay gibi kısa sürede mesai mefhumu gözetmeden haftanın 7 günü sahada fedakarca yürütülen çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Müdürü Baş, tüm personellere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —