Tarih: 25.02.2023 08:16

Niğde’de acil kolon ve kiriş de­ne­ti­mi şart!

Facebook Twitter Linked-in

Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li iki büyük dep­re­min ar­dın­dan Hatay’da arka ar­ka­ya iki dep­re­min daha ol­ma­sı ülke ge­ne­lin­de en­di­şe­le­ri bü­yü­tür­ken, Niğde’de de bi­na­la­rın hasar al­ma­sın­dan sonra va­tan­daş­lar Niğde ge­ne­lin­de kolon ve kiriş de­ne­ti­mi ya­pıl­ma­sı­nı is­ti­yor­lar.
NİĞDE RİSK AL­TIN­DA MI?
Niğde dep­rem ha­ri­ta­sı­na göre gü­ve­ni­lir iller ara­sın­da yer al­ma­sı­na rağ­men, Kah­ra­man­ma­raş ve Hatay’da ya­şa­nan dep­rem­ler­den ciddi şe­kil­de et­ki­len­di. Son ola­rak Ça­mar­dı Su­lu­ca­ova kö­yün­de mey­da­na gelen 2.8 şid­de­tin­de­ki sar­sın­tı­nın ar­dın­dan va­tan­daş­lar Niğde’nin dep­rem yö­nün­den risk ta­şı­yıp ta­şı­ma­dı­ğı­nı araş­tır­ma­ya baş­la­dı.
Özel­lik­le Niğde mer­ke­zin­de dük­kan­la­rın ge­niş­le­til­me­si için bi­na­nın ko­lan­la­rı­nın ke­si­lip ke­sil­me­di­ği­ni merak eden va­tan­daş­lar, Niğde Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği İl Mü­dür­lü­ğü ve Niğde Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan, Niğde ge­ne­lin­de kolon ve kiriş kont­rol­le­ri­nin aci­len baş­la­tıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ti­yor­lar.
De­ne­tim­le­rin biran önce geniş çaplı ola­rak ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten va­tan­daş­lar, “Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li mey­da­na gelen ve 11 ili­mi­zi et­ki­le­yen dep­rem fe­la­ke­tin­de gö­rül­dü ki, ko­lon­la­rı zayıf olan ve ki­riş­le­ri ke­sil­miş bi­na­lar bir anda yerle bir oldu. Bu an­lam­da Niğde’de ge­re­ken ted­bir­ler zaman geç­me­den alın­ma­lı” de­di­ler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —