Tarih: 15.05.2023 12:57

Niğde’de bu fabrikada kadınlar çalışacak

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı devam eden ve kısa süre sonra faaliyete geçecek olan Gülteks Tekstil fabrikasında ağırlıklı olarak kadın işçiler çalıştırılacak.

YÜZ YÜZE MÜLAKATLAR YAPILDI
Niğde’de faaliyete geçecek olan Gülteks Tekstil Fabrikası yetkilileri, fabrikada çalıştırılacak olan kadınlarla yüz yüze mülakat yaparak, ilk etapta işe alınacak 20 kadın işçiyi belirliyor. Fabrikanın insan kaynakları ve idari işler müdürü Birsen Konukcu tarafından geneli kadın olan işçilere, fabrika ve yapılacak iş ile ilgili bilgiler verilerek, fabrikada çalışmak isteyen kadın işçilerle yüz yüze görüşmeler yapıldı.

KADIN İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYORUZ
Gülteks Fabrikasının insan kaynakları ve idari işler müdürü Birsen Konukcu, şirket olarak kadın istihdamına önem verdiklerini belirterek, “Biz şirket olarak Niğde’de güneş enerji yatırımlarımız oldu. İstanbul’da bulunan tekstil fabrikamızın bir kolu olacak şekilde bir tekstil fabrikası kurma hedefimiz vardı. Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar sonucunda bu tekstil fabrikasını Niğde’de kurmaya karar verdik. Şirketimiz kadın istihdamına büyük önem vermektedir. Bu kapsamda da Niğde’de faaliyete geçecek fabrikamızda istihdam edilmek üzere ilk etapta 20 kadınla yüz yüze görüşmeler yaptık” dedi.

HAKİMİYET KADINLARDA OLACAK
Niğde’de açılacak olan tekstil fabrikalarında hakimiyetin kadınlarda olacağını belirten Konukcu, “Şirket olarak yaptığımız yatırımlarda kadın istihdamımız dikkat çekiyor. Fabrikamızda ilk etapta 20 kadınımızı istihdam edeceğiz. Hedefimiz daha da büyümek ve daha fazla kadınımıza istihdam sağlamak. Kadınlarımız ne kadar çok iş hayatına katılırsa, ekonomimizde o kadar fazla büyüyecektir. Kısa süre sonra çalışan sayımız artacak. Ülke ve bölge ekonomisine ne kadar katkı sağlarsak o derece mutlu olacağız. Hedefimiz kısa süre içerisinde çalışanlarımızın sayısını 400’ün üzerine çıkarmak” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —