Tarih: 28.04.2023 12:30

Niğde’de Çiftçi Çocukları Yeni Nesil Tarım Uygulamalarını Öğreniyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ye­şil­göl­cük Şehit Recep Tek­taş Çok Prog­ram­lı Ana­do­lu Li­se­si Tarım Tek­no­lo­ji­si Alanı öğ­ren­ci­le­ri okul se­ra­la­rın­da eko­lo­jik yeni nesil tarım eği­tim­le­ri­ni uy­gu­la­ma­la­rı ya­pı­yor­lar.
Kur­duk­la­rı se­ra­lar­da­ki ürün­le­ri su­la­mak için kendi im­kan­la­rıy­la kur­duk­la­rı dam­la­ma sis­te­mi sa­ye­sin­de yer altı su­yu­nun azal­ma­sı­na da engel ol­mak­ta­dır­lar.
Konu hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Ye­şil­göl­cük Şehit Recep Tek­taş Çok Prog­ram­lı Ana­do­lu Li­se­si Mü­dü­rü Arif Öz­türk; “Tarım Tek­no­lo­ji­si Alanı öğ­ren­ci­le­ri okul se­ra­la­rın­da eko­lo­jik yeni nesil tarım eği­tim­le­ri­ni uy­gu­la­ma­la­rı ya­pı­yor­lar. Kur­duk­la­rı se­ra­lar­da­ki ürün­le­ri su­la­mak için kendi im­kan­la­rıy­la kur­duk­la­rı dam­la­ma sis­te­mi sa­ye­sin­de yer altı su­yu­nun azal­ma­sı­na da engel ol­mak­ta­dır­lar. Öğ­ren­ci­le­ri­miz kur­duk­la­rı se­ra­lar­da çilek, do­ma­tes, kabak ve sa­la­ta­lık gibi bir­çok ürün ye­tiş­ti­ri­yor­lar. Öğ­ren­ci­le­ri­miz kendi im­kan­la­rı doğ­rul­tu­sun­da kur­duk­la­rı se­ra­lar­da­ki ilaç­la­ma yön­te­mi ile hem ya­ba­ni ot ge­li­şi­mi­ni en­gel­le­mek­te hem de nem den­ge­si­ni ko­ru­yor­lar ve ay­rı­ca çok az su tü­ket­mek­te­ler. Se­ra­lar­da Po­li­kül­tür tarım tek­ni­ği­ni kul­la­nan öğ­ren­ci­ler, çilek fi­de­le­ri ara­sı­na la­van­ta fi­de­le­ri eke­rek za­rar­lı bö­cek­ler ile de doğal yön­tem­ler ile mü­ca­de­le et­me­yi uy­gu­la­ma­lı öğ­ren­mek­te­ler” dedi.
Okul bün­ye­sin­de Tarım İl mü­dür­lü­ğün­den 3 zi­ra­at mü­hen­di­si ile bir­lik­te okul mü­dü­rü Arif Öz­türk ko­or­di­ne­sin­de süren ça­lış­ma­lar ile oku­lun hâkim ol­du­ğu eği­tim böl­ge­sin­de Ye­şil­göl­cük, Ki­le­de­re, Ha­sa­köy, Tır­han, Alay, Bağ­la­ma ve Ağ­ca­şar ka­sa­ba­la­rın­da­ki çift­çi­le­ri­nin ço­cuk­la­rı­na da yeni nesil tarım uy­gu­la­ma­la­rı eği­ti­mi ver­mek­te” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —