Tarih: 17.10.2023 20:21

Niğde’de indirimin adı var kendisi yok!

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’deki Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirim kararının ardından alışverişe gidenler, indirimi fark edemediklerini söyledi. 
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi, 16 Ekim tarihinde itibaren bazı gıda ürünlerinde indirim yapacağını duyurdu. Niğde’deki Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirim olacağı umuduyla alışverişe gelen vatandaşlar, “Kaç gündür indirim haberlerini takip ediyoruz. Büyük indirim olacağı umuduyla geldik ama, fiyatlar hemen hemen eskisiyle aynı. Fiyatlarda indirim göremedik. Bazı ürünlerde küçük miktarlarda indirim var ama, öyle basına yansıdığı gibi indirimleri göremedik. Fiyatların neden böyle olduğunu sorduğumuzda ise belli ürünlerde indirim olduğunu söylediler. Ama indirim yapılan ürünler çok sınırlı. Yağda yüzde 50 indirim olacağı söyleniyordu ama baktığımızda fiyatlar çok yüksek” dediler. 

İNDİRİMİ GÖREMEDİK
Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirim kampanyasının başlayacağını haberlerde takip ettiğini ve bunun üzerine markete alışverişe geldiğini söyleyen bir müşteri ise, indirimi göremediğini belirterek, “Bende indirim vardır umuduyla market geldim. Sepeti elime aldım ama hiçbir şey almadan çıktım. Tüm ürünleri aşağı yukarı inceledim ama birkaç ürünün dışında herhangi bir indirim göremedim. Fiyatlar eskisiyle hemen hemen aynı, hatta bazı ürünlerin fiyatları beni şaşırttı hiç beklediğim gibi olmadı” diye konuştu. 

TEMEL İHTİYAÇLARIMI ALAMIYORUM
İndirim yapıldı denilmesine rağmen temel ihtiyaçlarını daha alamadığını belirten başka bir müşteri ise, “Bazı ürünlerde indirim var ama küçük bir oranla. Binim çocuğum var ona yoğurt, yumurta almam gerekiyor ama hiç indirim yok. Aynı şekilde tavuk da indirim yok. Birkaç paket mercimek alıp çıktım, temel ihtiyaçlarımı bile alamıyorum” dedi. 
Ürünlerin fiyatında indirim yaparak ekonominin düzelmeyeceğini belirten başka bir müşteri ise, “İndirim var dediler geldik baktık, hayal kırıklığına uğradık. Marketlerdeki gördüğümüz ürünler indirimli halini bile alamıyorsak burada çok ciddi sorun var demektir. Bu sorun indirim yapılarak çözülmez” ifadelerini kullandı. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ İNDİRİM FİYATLARI
1 kg kırık pirinç: 19,90 TL
Osmancık pirinç: 33,90 TL
Nohut 1 litre: 32,90 TL
Yeşil mercimek: 32,90 TL
Kırmızı mercimek: 32,50 TL
Yağ 5 lt: 164,50: TL
Zeytinyağı: 5 litre: 940 TL
Zeytin 900 gram: 107,50 TL
Koli yumurta: 94 TL yumurta
1 kg Fasulye: 39,50 TL
Makarna çeşitleri: 14,50 TL
İnce uzun makarna: 9 TL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —