Tarih: 17.05.2023 14:42

Niğde’de seracılık gelişiyor

Facebook Twitter Linked-in

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen sera projeleri ile Niğde’de seracılık gelişiyor. 

SERA KURULUMLARI DEVAM EDİYOR
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarından desteklenerek Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “KOP Bölgesinde Örtü Altı Tarımın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 525 metrekarelik 30 adet seranın kurulumu devam ediyor. 

 

 

YÜZDE 70 HİBE DESTEĞİ
KOP Bölgesinde Örtü Altı Tarımın Geliştirilmesi Projesi sorumlusu personeller ile bir araya gelen Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı Neslihan Özden’den projelerde gelinen aşamalar ve çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi aldı. 
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, projenin KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yüzde 70 hibe desteği ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Proje KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının %70 hibe desteği ile kurulumu devam eden seralarda domates, biber, hıyar, çilek, tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkileri yetiştiriciliği ve sebze fidesi üretimi yapılacak. Yürütülen proje ile Niğde’de yaz seracılığının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi yanında tarım alanında istihdamın artırılması hedeflenmektedir” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —