Tarih: 06.05.2023 13:20

O yorgunluğun nedeni bahar alerjisi!

Facebook Twitter Linked-in

Birçoğumuzun ‘Yorgunluktur, geçer’ diyerek üzerinde çok durmadığı halsizlik aslında bahar alerjisi olabilir.

Uzun ve zorlu geçen bir kışın ardından arada yağmurlarla bölünse de bahar ışıltılı yüzünü göstermeye başladı. Bazılarımızın bu güzelliklerden yararlanmak için sahillere ve parklara koşarken bazılarımız ise yorgunluk, isteksizlik ve halsizliklerle mücadele ediyor. Birçoğumuzun ‘Yorgunluktur, geçer’ diyerek üzerinde çok da fazla durmadığı bu rahatsızlığın bahar alerjisinden kaynaklanabileceğini biliyor muydunuz?

KORUNMANIN BİRKAÇ YOLU VAR!

Konuyla ilgili açıklama yapan alerji uzmanları, “Polen alerjisi, insan vücudunun polen adı verilen bitki üreme hücrelerine karşı aşırı duyarlılık göstermesi sonucu ortaya çıkan bir alerjik reaksiyondur. Polenler genellikle bahar ve yaz aylarında havada daha fazla bulunurlar ve bu dönemlerde polen alerjisi semptomları daha sık görülür. 

Polen alerjisi semptomları arasında burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı, kaşıntılı ve sulanmış gözler, boğazda kaşıntı ve öksürük yer alır. Ayrıca bazı insanlar polen alerjisi nedeniyle astım semptomları da yaşayabilirler. Polen alerjisinden korunmanın birkaç yolu vardır. Bunlar arasında alerji yapabilecek polenlerin yoğun olduğu zamanlarda evde kalınması, dışarı çıkarken maske kullanımı, evde ve araçta hava filtreleri kullanımı, gözleri koruyan gözlüklerin takılması ve giysilerin polenlere maruz kalmadan değiştirilmesi sayılabilir” dedi.

“Polen alerjisi semptomlarını hafifletmek için antihistaminik ilaçlar, burun spreyleri ve göz damlaları gibi ilaçlar kullanılabilir” sözleriyle sürdürülen açıklamada, “Ayrıca doğal yollarla da rahatlama sağlanabilir. Örneğin, tuzlu su solüsyonu ile burun yıkama, bitki çayları, bal ve yerel polenler gibi yöntemler denenebilir. Polen alerjisi olan bir kişi, semptomlarının ciddiyetine bağlı olarak bir alerji uzmanı tarafından tavsiye edilen bir tedavi planı uygulamalıdır” ifadeleri kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —