Tarih: 24.04.2024 12:05

Tarım Araçlarına Dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve hayvancılık kenti olarak adlandırılan, geçimin büyük bir bölümünün tarım ve hayvancılıkla karşılandığı Niğde’de köy ve kasabalardaki tarım arazilerinde hareket başladı. Birçok tarım arazisinde sabah saatlerinde başlayan çalışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken tarla yollarında da tarım araçlarının yoğunluğu devam ediyor. 
Bu sürçte istenmeyen kazaların yaşanmaması adına sürücüler yetkililer tarafından sürekli uyarılırken, köy ve kasabalarda traktör ve diğer tarım aracı kullanan sürücülere özellikle reflektör takma konusunda uyarılarda bulunuluyor. 
Tarlalarda başlayan çalışmalar ve bölgedeki tarım araçları konusunda konuşan vatandaşlar ise çok sayıda tarım aracının yeterli olmayan kişiler ve küçük yaştaki çocuklar tarafından kullanıldığını iddia ederek, “Niğde elbette tarım ve hayvancılık kenti. Şehrin her bir köşesi tarım arazisi. Nereye gitsek bu araçlarla karşılaşıyoruz ve karşılaşmaya devam edeceğiz. Elbette bizler bu konuda daha duyarlı olmalıyız ama bazı traktör sürücüleri yolların tek sahibinin kendileri olduğunu sanarak kara yolarında bu şekilde davranıyorlar. Araçlarının önce arkalarındaki ışıkları da yetersiz ya da çok fazla güçlendirildiği için tehlikeye neden oluyor. Bazı traktörler çocuk yaştaki kişiler tarafından kullanılırken bazıları da çok yaşlı yani refleksleri bitmek üzere olan büyüklerimiz tarafından kullanılıyor. 
Tarlalara girerken veya tarlalardan çıkarken yoldan geçen araçlara genel olarak dikkat etmiyorlar. Bazı araçların arkasında takılı olan römorklarda plaka olmadığı gibi bir işaret de yok. Denetim yapan yetkililerden araçlar kadar bu araçları kullananlar ve araçların durumlarını da kontrol etmelerini bekliyoruz” dediler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —