Tarih: 29.03.2024 15:00

Tataristan’dan Enstitüye Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de tek Niğde’de bulunan Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü, Tataristan’dan gelen araştırmacı ve çiftçilerden oluşan bir heyet Türkiye’deki patates üretimi ve Enstitüde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak için ziyaret ettiler.
Tataristan’dan gelen araştırmacı ve çiftçilerden oluşan bir heyet Türkiye’deki patates üretimi ve Enstitüde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak için Enstitüye ziyarete geldiler. Söz konusu ziyarete Bursa Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Başkanı Osman Özkan, Rusya Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı, Tatar Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Zenon Stasevski ve beraberindeki araştırmacılar ile Tataristanlı patates üreticileri katıldılar.
Enstitü Müdürü Uğur Pırlak tarafından misafirlere Dünya ve Türkiye’deki patates üretimi, Yerli ve milli çeşit geliştirme çalışmaları ile enstitümüzde yapılan Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra Enstitünün laboratuvarları, seraları ve arazileri gezdirilerek yapılan çalışmalar gösterildi.
Daha sonra Tataristan heyetine Niğde’de faaliyet gösteren yerli ve milli çeşitlerin de depolandığı Selanik Tohumculuk’a ait yeraltı depoları ile Doğa Tohumculuk’un dondurulmuş patates işleme tesisi gezdirildi.
Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak; “Tataristan’dan gelen değerli misafirlere Selanik Tohumculuk’a ve Doğa Tohumculuk’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —