Tarih: 20.04.2024 15:03

Üye sayısının artmasını istemeyen tek dernek!

Facebook Twitter Linked-in

Vatan için canlarını hiçe sayan ve sadece uzuvlarını kaybedenlerin üye olabildiği Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Gazi Hasan İpek'ten özel açıklamalar.

ŞEHİT NURLU GAZİ ONURLUDUR 
En büyük isteklerinin derneğe üye sayısının artmaması olduğunu belirten dernek başkanı Gazi Hasan İpek, 1915 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından kurulan derneğin amaçlarının, Askerlik mesleğine ilişkin ortak anıları yaşatmak, haklarını savunmak, hayat şartlarını düzeltmek, sosyal ve kültürel hizmetlerde bulunmak ve aralarında dayanışma sağlamak olduğunu belirtti. İpek açıklamalarında, “Şehitlik ve gazilik unvanları, vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve kutsal değerler uğruna, hiçbir şahsi ve maddi menfaat beklemeksizin, inançla, hayatla, canla ve kanla elde edildiği içindir ki, herhangi bir unvan ve rütbeyle mukayese edilemez, değeri maddiyatla ölçülemez. Bizler de vatanın bağımsızlığı için görevimizi yerine getirirken canlarımızı ortaya koyduk, gözümüzü kırpmadan vatanımız için ölüme koştuk, kimimiz şehit, kimimiz gazi olduk. Yüce Türk milletinin ebediyen bu topraklarda varlığını idame ettirebilmesi için gerekirse yeniden bedel ödemeye hazırız. Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış askerlerdir” dedi. 

 

 

DERNEK BİNASININ BAKIMA İHTİYACI VAR 
Kendisi de 1996 yılında askeri görevi sırasında yaralanarak gazi olan İpek, dernek faaliyetleri ve yaşadıklarını sorunlara değindi. Derbent Şehitliği girişinde bulunan dernek binalarının bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Gazi İpek, konuya ilişkin yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. 

DERNEK FAALİYETLERİ NELER? 
Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Hasan İpek, gazetemize özel yaptığı açıklamalarda dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İpek açıklamalarında şunları söyledi, "Türkiye genelinde 56 şubesi 17 temsilciliği olan derneğiz. Genel Merkezimiz ise Ankara'da. Genel başkanımız ise Mustafa Işık. Derneğimiz 1915 yılında kuruldu. 2847 sayılı kanunla da resmi çatı altına girmiş. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan tüzük gereği, derneğimize sadece askeri kökenli olanlar ve malul yani bir uzvunu kaybetmiş olanlar üye olabiliyor. 
Etkinlik olarak da her yıl, 19 Eylül Gaziler Günü'nde kutlamamız oluyor. 18 Mart Şehitler Günü'nde programlarımız oluyor. Burada amacımız tabi gazilerimizin unutulmaması."

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —