Niğde Valisi Mustafa Koç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı vesilesi ile kutlama mesajı yayımladı.
Vali Koç mesajında; ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, korunması ve yaşatılması için de yüce Türk Milleti’ne emanet ettiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşını oluşturan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı millet olarak coşkuyla kutlamaktayız.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna giden yolda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Millî mücadeleyi ateşlemesiyle başlayan ve 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasıyla devam eden süreç, Kurtuluş Savaşımızın zafere ulaşılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla sonuçlanmıştır dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.
Nitekim; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu sözle bir kez daha dile getirmiştir.
Şüphesiz ki; Türk Milletinin tarihindeki bu önemli günün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır. Çünkü ülkemizin gelişip yükselmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesine ve tarihimizin gurur dolu sayfalarından ilham alarak günümüzün ihtiyaçlarına göre donatılmasına bağlıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kahraman Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum’ dedi.
(Niğde Valiliği)
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Niğde’de eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI SU ALMAYA BAŞLADI!
YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI!
EVLİLİK İÇİN “İDEAL YAŞ” 27!
EKLEMLERDEKİ “ÇITLAMA” SANDIĞINIZ GİBİ TUZLA İLGİLİ DEĞİL
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






