Tarih: 19.12.2023 13:05

Yapay zeka, kendi yapay zekasını yarattı! Artık insana gerek kalmadı

Facebook Twitter Linked-in

Yapay zeka, artan veri hacimleri, gelişmiş algoritmalar, hesaplama gücü, depolama alanındaki fazlalığı ile her gün biraz daha popüler hale geliyor. Bilim insanları, ChatGPT gibi büyük yapay zeka modellerinin artık insan müdahalesi olmadan yeni yapay zeka yaratabildiğini açıkladı.
ABD'li bilim insanları, yapay zeka modelinin artık bir insana gerek kalmadan daha küçük yapay zeka sistemleri oluşturabildiğini açıkladı. Bu projenin türünün dünyada bir ilk olduğu belirtildi.

700 BİN DOLARA MAL OLDU
New York Post'un haberine göre; Aizip ile Massachusetts Institute of Technology ve California Üniversitesi'ndeki bilim insanları arasındaki işbirliği, ChatGPT'ye güç veren türden daha büyük yapay zeka modellerinin günlük hayatta kullanılabilecek daha küçük, daha spesifik yapay zeka uygulamaları yaratabileceğini gösterdi.
SemiAnalysis firmasından Dylan Patel, ChatGPT'nin çalışmasının günlük 700 bin dolara mal olduğunu belirtti.
Bu özel modeller işitme cihazlarının iyileştirilmesine, petrol boru hatlarının izlenmesine ve nesli tükenmekte olan türlerin takibine yardımcı olabileceği ifade ediliyor.

‘İLK ADIM...’
Aizip'in CEO'su Yan Sun, "Şu anda, daha küçük modelleri oluşturmak için daha büyük modeller kullanıyoruz, tıpkı daha büyük bir kardeşin küçük kardeşine gelişmesi için yardım etmesi gibi. Bu, kendi kendini geliştiren daha büyük bir yapay zeka işine doğru atılan ilk adım." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —