Tarih: 04.11.2023 11:30

Yazar Çağlar’ın imza günü büyük ilgi gördü

Facebook Twitter Linked-in

Yazar Sedat Çağlar, Niğde Kitap Fuarı alanı TUBİTAK standında düzenlediği imza gününde, “Manifesto”, “Yürekten Kaleme”, “Niğde Deklarasyonu Niğde’nin Kalkınması ve Gelecek Vizyonu” ve son kitabı “İçindeki Gücü Keşfet” kitaplarını imzaladı. Yazar Sedat Çağlar’ın imza gününe okurları büyük ilgi gösterdi. 

 

 

Yazar Sedat Çağlar imza günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, imza gününe katılan kitapseverlere teşekkür ettiğini belirterek, “Değerli dostlarımız ve sevenlerimiz, Hepsi birbirinden kıymetli okur severler, Davetimize icabet edip bizleri onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı sunarım.
Kıymetli Dostlar; tarihten geleceğe ihtiyacımız olan, okuyabilen, eleştirebilen ve sorgulayabilen bir nesil yetiştirmektir.
Bugün bu gördüğüm tablodan çok mutluyum ve bir o kadar umutluyum. Okumayı seven ve yeni fikirlere açık olan insanlar var ve bu insanların sayıları çoğalıyor. Okumak, insanların hayal etmesini sağlar.
Hayaller fikirlere, fikirler hedeflere, hedefler eylemlere dönüşür.
Kitaplar; geçmişte yaşayan toplulukların kültürlerini, deneyimlerini, acılarını ve sevinçlerini nesilden nesille taşırlar. Mesela, Nizamül Mülk yazdığı “Siyasetname” eseriyle Büyük Selçuklu Devletinin düzenini bugün bizlere anlatabiliyor.
Sun Tzu binlerce yıl önce yazdığı “Savaş Sanatı” kitabıyla bugün dahi bizlere savaş stratejilerini aktarabiliyor. Yunus Emre, şiirleri ile sadece yaşadığı döneme değil bugüne ve gelece hitap edebiliyor.
Mevlâna felsefesi ile bugün dahi bizlere ışık tutabiliyor.

 

 

İşte bugünün yazarları da umuyoruz ki gelecek nesillere kültür ve fikir aktarımları yapabilir.
Bir şehrin kültürel gelişimini işaret eden göstergelerden bir tanesi de o şehrin yazarları, şairleri ve fikir insanlarıdır. Bu insanlar o şehrin kültürel gelişimini ülke bazında ve uluslararası bazda anlatırlar.
Ve bir şehrin marka kent olması yolunda çok önemli role sahiplerdir.
Kitap fuarı organizatörü Mustafa Anayurt beyefendiye şahsıma teklif ettiği imza günü programı için teşekkür ederim.
Gönül isterdi ki benim haricimde Niğde’nin kültürel değeri olan diğer yazar ve şairlere de belediyemiz tarafından bu fırsat verilebilsin.
Umarız ki gelecek yıllarda bu da gerçekleşir.
Belediyemiz başta olmak üzere kitap fuarını organize eden herkese şükranlarımızı sunarız.
Tekrar imza günümüzü onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, sağlıklı ve bol okumalı bir ömür dilerim” dedi. 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —