Önce Suriye’ye istediği şekli verdikten sonra kafayı bu sefer İran’a taktı. Suriye’de devlet başkanı Şara’yı nerede ise avucunun içine aldı. Mazlum ABDİ’ye önceki desteğini büyük çapta çekti. Nitekim Suriye’nin devlet güçleri hemen hemen ülkenin tamamına fiilen egemen olmaya başladı. Mücadele sürüyor ve Suriye’nin meşru güçleri etki alanlarını daha da genişletmeye devam ediyor.
Elbette Suriye’nin bu sonuçlara kısa zamanda ulaşmasına ve Türkiye’nin samimi desteğinin etkili olduğunu tespit etmek gerekir. Nitekim Dış İşleri Bakanı ile Sayın Cumhurbaşkanı bu dilek ve temennilerini sık sık ve etkili bir biçimde dile getirmeye devam ediyorlar.
Şu anda Trump’un hedefinde artık doğrudan İran var. Öyle ki her gün gayet açık bir biçimde ve küstah bir üslup ile saldırılarını devam ettiriyor. En modern en etkili silahların bulunduğu gemileri ve uçakları İran’a doğru yönlendirdiğini gayet açık bir dille, hiçbir şeyi saklamak ve gizleme ihtiyacı duymadan pervasızca dile getirmeye devam ediyor.
Bütün bunlar dünyanın gözü önünde cereyan ederken hiçbir itiraz sesi ne yazık ki duyulmuyor. Elbette İran’da boş durmuyor ve hazırlıklarını mevcut duruma göre yapıyor. Bunların yanında ve olaylar bu şekilde devam ederken diplomatik temaslar hız kesmeden sürdürülüyor. Temennimiz bu iyi niyetli temasların en kısa zamanda olumlu sonuçlara ulaşmasıdır.
O nedenle yakın coğrafyamız çok sıcak günleri yaşamakta ve daha sıcak günleri adeta beklemektedir. Bu olayların gelişmesi elbette Türkiye’yi de yakından alakadar etmektedir. Çünkü biz de diğer komşu devletler gibi bu coğrafyanın ortasında bir yerde bulunmaktayız. Temennimiz yapılan iyi niyetli temaslar olumlu sonuçlar verir ve zaten olayların tam ortasında yer almaya devam eden coğrafyamız biraz da olsa rahatlar ve ülkemizde bu rahatlıktan kendi payını alır.




