Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yasa dışı bahis ve suç gelirlerinin aklanmasına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi.
14 Temmuz 2025 sabahı saat 06.00'da Niğde merkezli olarak İstanbul, Sinop, Ordu, Sivas, Balıkesir, İzmir, Kocaeli, Bursa, Kilis, Diyarbakır ve Çanakkale'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 56 şüpheliden 44'ü gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda:
58 cep telefonu
46 sim kart
15 banka kartı
9 flash bellek
8 SD kart
4 dizüstü bilgisayar
2 masaüstü bilgisayar
2 harici disk
1 tabanca
Çok sayıda evrak ve muhtelif miktarda para ele geçirildi.
Yapılan incelemelerde, şüphelilerin suç tarihleri arasında yaklaşık 1 milyar 300 milyon TL tutarında yasa dışı para trafiği gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu kapsamda mal varlıklarına el koyma, banka ve kripto varlıklara yönelik bloke işlemleri başlatıldı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden:
31 kişi tutuklandı
9 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi
4 kişi serbest bırakıldı
4 şüphelinin yurtdışında
3 şüphelinin ise cezaevinde olduğu belirlendi.
Yakalama kararı bulunan 5 kişinin aranmasına yönelik çalışmalar ise kararlılıkla sürüyor.
Your browser doesn't support HTML5 video.