https://www.hamlegazetesi.com/
100 yaşındaki Mehmet amca, Atatürk ile konuştuğu günü unutamıyor
100 yaşındaki Mehmet Acarlar, çocukluğunda Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara'nın Ulus semtindeki İkinci Meclis binasına girerken görmesini ve aralarında geçen diyaloğu dün gibi hatırlıyor.
GENEL
Tarih: 28.10.2023 15:16
Güncelleme: 28.10.2023 15:16
100 yaşındaki Mehmet amca, Atatürk ile konuştuğu günü unutamıyor
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Anadolu Ajansının (AA) Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı "Cumhuriyet'in Çınarları" temalı dosya haberin 11'inci bölümünde, Eskişehir'de yaşayan Mehmet Acarlar'ın hayat hikayesi anlatıldı.
Eşi 3 yıl önce vefat eden, 3 çocuk ve 6 torun sahibi Acarlar, ocak ayından bu yana Sivrihisar'daki Nasreddin Hoca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalıyor.
Tekerlekli sandalyeyle geldiği merkezde personelin yakın ilgisiyle kendi ihtiyaçlarını görebilecek seviyeye gelen, ilaç kullanmayan, resim çizip şiirler okuyan Acarlar, huzurevindeki arkadaşlarıyla sohbet ederek, onlara hatıralarını anlatarak günlerini geçiriyor.

 

 

Acarlar, AA muhabirine, ilerleyen yaşına rağmen kendisini iyi hissettiğini, Allah'a şükrettiğini söyledi.
Ankara'da 10'lu yaşlarındayken Atatürk'ü gördüğünü belirten Acarlar, şöyle konuştu: "Eski Millet Meclisi'nin bekçileri bizim Sivrihisarlıymış. Beni kapının ağzına diktiler. Oradan 'Atatürk geliyor' dediler. Atatürk üstü açık cipin içinde geldi. Altına bir sandalye koymuşlardı, sandalyenin üstünde oturuyordu. Yanımızdan geçip meclis binasına girerken bana da şöyle bir selam verdi. Ben de ona selam verdim. Bana gülümsedi, sağ omzuma elini koyarak şöyle bir sıvazladı. Kendimi tutamadım, ağladım. 'Niçin ağladın?' diye sordu bana. Ben de 'Bu ağlamak, gülmek ağlaması komutanım' dedim, sevinçten ağladığımı söyledim. Sağ kolumun üstüne elini koydu. Bana, 'Gülün, oynayın yalnız ağlamayın.' dedi. Sonra içeri girdi."
“Hikayeleriyle mutlu olmaya çalışıyoruz”
Huzurevinin müdürü Mehmet Burç da Acarlar'ın zamanla tekerlekli sandalyeyi daha az kullanmaya başladığını, resim yapmayı, şiir okumayı, gezmeyi çok sevdiğini dile getirdi.

 

 

Piknikler, tarihi bölgelere geziler düzenlediklerini, Acarlar'ın huzurevinin diğer sakinleriyle iletişiminin iyi olduğunu anlatan Burç, "Mehmet amca coğrafya bilgisine sahip. Ülkelerin başkentlerini sayıyor. Askerliğe, vatani göreve çok hürmet gösteriyor. Bir de Atatürk ile anısı var, onu paylaşıyor. Mutlu olmaya odaklı. 'Ağlamayın, gülün' der." ifadelerini kullandı.
Burç, Acarlar gibi asırlık ömre sahip birine kamu hizmeti vermenin manevi anlamının, paha biçilemez olduğunu vurguladı. 
Onun tecrübelerinden yararlandıklarını belirten Burç, şunları kaydetti:" Mutluyuz açıkçası ve kendilerinin böyle iyilik halleri yükseldikçe bu, bizim için çok büyük bir nişandır. Tekerlekli sandalyeyle gelip de personelimizin büyük emekleriyle yürümeye başlaması bizi çok mutlu ediyor. Hikayeleriyle mutlu olmaya çalışıyoruz. Mutlu bir şekilde biz de onlarla burada aslında bir ömür geçiriyoruz. İlaç kullanmaz, sabah kahvaltısını yapar. Öğlen ve akşam gelir yemeğini yer. Çayını, kahvesini içer. Fazla yemek yemeyi de sevmez aslında. Her zaman mutlu olmayı, mutluluğun aslında ömre ömür kattığını söyler." (AA)

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

Muhabir

DOĞAN ERTÜRK

hamlegazetesi51@hotmail.com

NÖHÜ’DEN BİLİMSEL BAŞARI

NİĞDE’DE YILDIZLAR KORTTA ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞTI

NİĞDELİ MİNİKLER KAYSERİ BİLİM MERKEZİ’NDE

KENAR: BORÇLU ÇİFTÇİLERE YENİ İMKAN

NİĞDE’DE MİNİK KAŞİFLER LABORATUVARDA

BAKAN BAYRAKTAR: "2026, MÜJDELER YILI OLARAK BİZLERE NASİP OLACAK"

ÖMER FETHİ GÜRER: İKRAMİYE ARTTI, KOLİ SAYISI AZALDI

ÇAMARDI’DA YAĞIŞLAR SONRASI ŞÜKÜR KURBANI

NİĞDE’DEN SULTANLAR LİGİ ALTYAPISI'NA TRANSFER

NİĞDE’DE İLK KEZ KRİTİK BAKIM VE MEKANİK VENTİLASYON KURSU DÜZENLENDİ 

NİĞDE’DE YILDIZLAR KÜTAHYA YOLCUSU

NİĞDE’DE 84 SPORCU FİNAL BİLETİ İÇİN TER DÖKTÜ

NİĞDE’DE ÇOCUK EVLERİNDEN SANAT DOLU GECE

NİĞDE’DE KORUYUCU AİLE SİSTEMİ ANLATILDI

NİĞDE’DE SANAT GALERİSİ SINIFA DÖNÜŞTÜ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

MADENİ 10 TL Mİ ÇIKTI?

ÇİFTLİK BELEDİYESİNDEN 400 HANEYE 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

NİĞDE’DEN DÜNYA MUTFAĞINA DAMGA

NÖHÜ’DEN BİLİMSEL BAŞARI

NİĞDE’DE YILDIZLAR KORTTA ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞTI

NİĞDELİ MİNİKLER KAYSERİ BİLİM MERKEZİ’NDE

KENAR: BORÇLU ÇİFTÇİLERE YENİ İMKAN

NİĞDE’DE MİNİK KAŞİFLER LABORATUVARDA

BAKAN BAYRAKTAR: "2026, MÜJDELER YILI OLARAK BİZLERE NASİP OLACAK"

ÖMER FETHİ GÜRER: İKRAMİYE ARTTI, KOLİ SAYISI AZALDI

ÇAMARDI’DA YAĞIŞLAR SONRASI ŞÜKÜR KURBANI

NİĞDE’DEN SULTANLAR LİGİ ALTYAPISI'NA TRANSFER

NİĞDE’DE İLK KEZ KRİTİK BAKIM VE MEKANİK VENTİLASYON KURSU DÜZENLENDİ 

NİĞDE’DE YILDIZLAR KÜTAHYA YOLCUSU

NİĞDE’DE 84 SPORCU FİNAL BİLETİ İÇİN TER DÖKTÜ

NİĞDE’DE ÇOCUK EVLERİNDEN SANAT DOLU GECE

NİĞDE’DE KORUYUCU AİLE SİSTEMİ ANLATILDI

NİĞDE’DE SANAT GALERİSİ SINIFA DÖNÜŞTÜ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

MADENİ 10 TL Mİ ÇIKTI?

ÇİFTLİK BELEDİYESİNDEN 400 HANEYE 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

NİĞDE’DEN DÜNYA MUTFAĞINA DAMGA

NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN SON DAKİKA ZAFERİ

Sevgililer gününde 112 Çağrı Merkezinden pasta istedi, 1882 TL ceza yedi

SOSYAL MEDYADA YENİ DÖNEM

NİĞDE’DE TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI (VİDEO HABER)

ÜNİVERSİTE ADAYLARI İÇİN KRİTİK TARİHLER

NİĞDE’DE BAKKALLARA SIKI DENETİM

NİĞDELİ BADMİNTONCULAR GRUP ŞAMPİYONU OLDU

ÇİFTÇİLERE 338 MİLYON 258 BİN TL DESTEK

NİĞDELİ ÇİFTÇİLER DİKKAT BU BELGE ZORUNLU

NİĞDE’DE SAĞANAK VE FIRTINA ETKİLİ OLDU (VİDEO HABER)

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazar 13 ° / 0.7 ° false
  • Pazartesi 14.5 ° / 2.4 ° false
  • Salı 10.3 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12