Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, Niğde Kitap Yazma Komisyonu tarafından hazırlanan “Okuma Serisi” Türkiye genelinde dağıtıma hazır hale getirildi.
Hazırlanan seri, 1. sınıf öğrencilerinin hem ilk okuma yazma sürecinde öğrendikleri ses ve harflerle pekiştirme yapmalarına hem de bağımsız okuryazarlığa geçişte pratik kazanmalarına imkan sağlayacak.
Bakanlık, sahada ihtiyaç duyulan bu materyallerle birlikte, hiçbir ek kaynağa gerek kalmadan öğrencilerin ilk okuma yazma sürecini tamamlamalarını hedefliyor.
Daha önce “İlk Okuma Yazma”, “Türkçe 1”, “Türkçe 2” ve “Farklılaştırma Kitapları” çalışmalarına imza atan Niğde Kitap Yazma Komisyonu, yeni hazırladığı “Okuma Serisi” ile de takdir topladı.