Niğde merkezde yaşayan 83 yaşındaki Selahattin Bayram, 21 yıldır Cumhuriyet meydanı PTT yanında açtığı boyama tezgahında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.
21 yıldır aynı yerde ayakkabı boyacılığı yaparak 4 çocuğunu büyüten ve Niğdeliler arasında Pala dayı olarak bilinen Süleyman bayram, 4 çocuğundan 1’inin okuduğunu diğer çocuklarının okumadığını şu anda çalıştıklarını belirtti.
Kar kış demeden 21 yıldır aynı yerde boyacılık yapan Bayram, ayakkabı başı boyadığı ayakkabıdan 10 TL aldığını ve günlük 70-100 TL arasında para kazanan Bayram; “Yazları iyi oluyor da kışın çok zorlanıyoruz. Belediye başkanımız bizler için bir yer yaptırdı ama küçük olmasından dolayı fazla sıkışamadığımızdan dolayı bende yine eski yıllarda olduğu gibi aynı yerim geldim ve tezgahımı burada açıp ayakkabı boyuyorum. Yaptığımı işi seviyorum, buradan kazandığım para ve 65’lik maaşımla geçinip gidiyoruz” dedi.
Çalışarak çocuklarına baktığını dile getiren Bayram, “21 senedir boyacılık işi yapıyorum. Şükürler olsun az çok yaptığım işten razıyım. İnsan kanaatkâr oldu mu her şey olur. İnsan kanaatkâr olmazsa gözü doymaz, bir avuç toprak olur. Ben ne insanlar gördüm, 20 bin lira maaş alıyor gene de şükretmiyor. Biz burada bir asgari ücretin altında çalışıyoruz.
Bazen oluyor ki hiç para kazanmadan eve dönüyoruz. Kışın doğru dürüst bizim işlerimiz olmuyor. İnsanlar kışın gelip ayakkabı boyatmıyor, yazın da terlik giyiyor. Günde 70-100 TL arasında para kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun çoluk çocuğumuza bakıyoruz” diye belirtti.
Soğukta kalın giyinerek burada oturarak işimizi yapıyoruz. Şimdi hazır boyalar çıkmış, insanlar ayakkabılarını o boyalarla boyatıyor. İkinci günde ayakkabıları çatlayıp gidiyor. Daha çok kunduracıların işine geliyor ama boyası çatlamasa bizim işimize gelir. Bizim boyadığımız ayakkabılar en az 10-15 gün kullanabilirler " diye konuştu.
Niğde’de Mali Müşavir Bayram Erken’in Acı Günü
Niğde’de Baharın Habercisi Kardelenler Açtı
Gümüşler Kavşağı’nda Trafik Kazası: 1’i Çocuk 2 Kişi Yaralandı
KULÜP DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU!
KANLI İNTİHAR MEKTUBUNDAN SONRA GERÇEKLER!
Gastro Niğde Derneği Üyeleri İftarda Buluştu
İlber Ortaylı, Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek
Niğde Belediyespor–Suvermez Kapadokya Maçının Biletleri Satışa Çıktı
Niğde’de Üreticiye 15 Angus Irkı Gebe Düve Desteği
Çiftlikli Öğrenciler Atletizmde Zirvede
NİĞDE BELEDİYESPOR 3 PUAN HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Niğde Fen Lisesi Dünya Sahnesinde Finalist Oldu
TİCARİ TAKSİ İLE TIR ÇARPIŞTI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Savaş Tertiplerine Karşı Dikkatliyiz” Mesajı
Niğdeli Sağlık Kahramanları Gününüz Kutlu Olsun!
Niğde’de Ara Tatil Başladı: Öğrencilere Dinlenin ve Yenilenin Çağrısı
Bir Gecede İki Otobüs Kazası 1 Ölü 11 Yaralı!
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı







