Tarih: 03.05.2023 22:05

21 yıldır ayakkabıları parlatıyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde merkezde yaşayan 83 yaşındaki Selahattin Bayram, 21 yıldır Cumhuriyet meydanı PTT yanında açtığı boyama tezgahında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor. 
21 yıldır aynı yerde ayakkabı boyacılığı yaparak 4 çocuğunu büyüten ve Niğdeliler arasında Pala dayı olarak bilinen Süleyman bayram, 4 çocuğundan 1’inin okuduğunu diğer çocuklarının okumadığını şu anda çalıştıklarını belirtti. 
Kar kış demeden 21 yıldır aynı yerde boyacılık yapan Bayram, ayakkabı başı boyadığı ayakkabıdan 10 TL aldığını ve günlük 70-100 TL arasında para kazanan Bayram; “Yazları iyi oluyor da kışın çok zorlanıyoruz. Belediye başkanımız bizler için bir yer yaptırdı ama küçük olmasından dolayı fazla sıkışamadığımızdan dolayı bende yine eski yıllarda olduğu gibi aynı yerim geldim ve tezgahımı burada açıp ayakkabı boyuyorum. Yaptığımı işi seviyorum, buradan kazandığım para ve 65’lik maaşımla geçinip gidiyoruz” dedi.
Çalışarak çocuklarına baktığını dile getiren Bayram, “21 senedir boyacılık işi yapıyorum. Şükürler olsun az çok yaptığım işten razıyım. İnsan kanaatkâr oldu mu her şey olur. İnsan kanaatkâr olmazsa gözü doymaz, bir avuç toprak olur. Ben ne insanlar gördüm, 20 bin lira maaş alıyor gene de şükretmiyor. Biz burada bir asgari ücretin altında çalışıyoruz. 
Bazen oluyor ki hiç para kazanmadan eve dönüyoruz. Kışın doğru dürüst bizim işlerimiz olmuyor. İnsanlar kışın gelip ayakkabı boyatmıyor, yazın da terlik giyiyor. Günde 70-100 TL arasında para kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun çoluk çocuğumuza bakıyoruz” diye belirtti. 
Soğukta kalın giyinerek burada oturarak işimizi yapıyoruz. Şimdi hazır boyalar çıkmış, insanlar ayakkabılarını o boyalarla boyatıyor. İkinci günde ayakkabıları çatlayıp gidiyor. Daha çok kunduracıların işine geliyor ama boyası çatlamasa bizim işimize gelir. Bizim boyadığımız ayakkabılar en az 10-15 gün kullanabilirler " diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —