Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de yaşayan dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken maliyetlerde önemli artışlar yaşandığı belirlendi. Genel Sekreter Özgür Aras'ın açıkladığı sonuçlara göre, Şubat 2024'te dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 18 bin 973 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 52 bin 375 TL'ye çıktı.
YOKSULLUK SINIRI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE 3 BİN 880 TL ARTTI
KAMU-AR Ar-Ge birimi tarafından yapılan araştırma, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gıda ile birlikte diğer yaşamsal ihtiyaçlarını da karşılayabilmesi gereken maliyetleri hesaplamayı amaçlıyor. Şubat 2024 sonuçlarına göre, açlık sınırı bir önceki aya göre 1.531 TL artarak 5.540 TL'ye yükseldi. Gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 2.349 TL artarak 33.402 TL'ye çıktı. Her ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre 3.880 TL artışla 52.375 TL olarak kaydedildi.
Araştırmada gıda harcamaları detaylı bir şekilde incelendi. Et, balık, yumurta gibi protein kaynaklarına yapılan harcamalarda artış gözlemlenirken, kuru bakliyat, süt ürünleri, meyve, sebze gibi gıda maddelerine yapılan harcamalarda da yükseliş yaşandı. Ayrıca, giyim, barınma, sağlık, ulaştırma gibi gıda dışı harcamalar da önemli ölçüde arttı.
Ankara'da en çok alışveriş yapılan marketlerden derlenen fiyatlara göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken harcamaların yanı sıra gıda dışındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapması gereken maliyetlerin arttığı görüldü. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de yaşayan ailelerin geçim koşullarının zorlaştığı ve yoksullukla mücadele eden kesimlerin sayısının arttığı belirtiliyor.
GÜRER’DEN “3 ÇOCUK” TARTIŞMASINA ÇARPICI ÇIKIŞ
Kuzey Marmara Otoyolu’nda polis servis minibüsü kaza yaptı: 1 polis şehit oldu 16 polis yaralandı
NİĞDE’DE CEZAEVİNDE GÖREVLİ MEMUR ÖLÜ BULUNDU
PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPIP KAÇTI
KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
NİĞDE BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRLE YOLLARI AYIRDI
NİĞDE’DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
NİĞDE BELEDİYESPOR SAHASINDA KAYIP: 0-1
APP PLAKALARLA İLGİLİ YENİ MESAJ: “MESELE YALNIZCA ŞEKİL DEĞİL, GÜVENLİK”
TABUTUNA GELİNLİK BIRAKTILAR ZELİHA BAŞAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.1 ° / 0.7 ° Güneşli






