14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Niğde’de Ak Parti bir önceki seçimlere göre 17 bin 056 oy kaybetti.
AK PARTİ’DE HAYAL KIRIKLIĞI
Yapılan seçimlerde Niğde’de Ak Parti hayal kırıklığı yaşadı. 2002 seçimlerinden başlamak üzere tüm genel seçimlerde Niğde’den 2 milletvekili çıkarmayı başaran Ak Parti bu seçimlerde mevcut 2 milletvekilini bire düşürdü. 2011 seçimlerinde yüzde 54,25 oy oranıyla 100 bin 380 oy alan Ak Parti, 2018 milletvekilliği seçimlerinde yüzde ise 43,83 oranıyla ise 93 bin 215 oy almıştı. 2023 seçimlerinde ise Ak Parti’nin oylarında büyük düşük yaşandı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti yüzde %33,6 oy oranı ile 76 bin 159 oy alarak, bir önceki seçime göre oyunu 17 bin 56 oy kaybetti. Bu sonuçlara göre Ak Parti Niğde’den 2 milletvekili çıkarma geleneğini sona erdirerek ilk defa 1 milletvekilinde kaldı.
EN ÇOK OY KAYBI MERKEZ İLÇE VE BOR’DA
Ak Parti kesinleşmeyen sonuçlara göre en çok oy kaybını merkez ilçede yaşadı. Merkez İlçe 2018 seçimlerinde 53 bin 229 oy alan Ak Parti 2023 seçimlerinde ise 46 bin 919 oy alarak 6 bin 310 oy kaybı yaşadı. Ak Parti’de en çok oy kaybının olduğu ilçe ise Bor ilçesi oldu. Bor ilçesinde 2018 seçimlerinde 17 bin 218 oy alan Ak Parti 2023 seçimlerinde ise 12 bin 419 oy alarak 4 bin 799 oy kaybetti. Çiftlik ilçesinde 2018 seçimlerinde 5 bin 211 oy alan Ak Parti, 2023 seçimlerinde 4 bin 110 oy alarak 1.101 oy kaybı yaşadı. Çamardı ilçesinde 2018 seçimlerinde 4 bin 88 oy alan Ak Parti 2023 seçimlerinde 3 bin 442 oy alarak 646 oy kaybetti. Altunhisar ilçesinde 2018 seçimlerinde 3 bin 972 oy alan Ak Parti 2023 seçimlerinde 3 bin 208 oy alırken 764 oy kaybı yaşadı.
Niğde’de oylarını artıran tek ilçe ise Ulukışla ilçesi oldu. Ulukışla’da 2018 seçimlerinde 5 bin 468 oy alan Ak Parti 2023 seçimlerinde 3 bin 972 oy alarak oylarını bir önceki seçimlere göre 144 oy artırdı. (HAMLE/ÖZEL)
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
BAKAN FİDAN’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN TARAFTARA DAVET: PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK MAÇTA TRİBÜNLERİ DOLDURALIM
Niğde’de kadın kooperatifleriyle çörek otu ekimi tamamlandı
4 GÜN ÖNCE HABER YAPMIŞTIK! BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
ÇAMARDI’YA PORTATİF AĞIL! İMZALAR ATILDI
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






