https://www.hamlegazetesi.com/
AK Parti'den sokak hayvanları düzenlemesi açıklaması: Uyutulma olmak zorunda
AK Parti'nin “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerin öldürülmesini öngören yasa tasarısına tepkiler sürerken AK Parti Grup Başkanı Güler, konuyla alakalı açıklama yaptı.
GENEL
Tarih: 20.06.2024 08:58
Güncelleme: 20.06.2024 08:58
AK Parti
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Güler, "Uyutulma olmak zorunda. 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ile toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" dedi.
AK Parti'nin sokak hayvanlarını uyutulmasını da kapsayan yasal düzenlemesine ilişkin tepkiler sürerken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Temmuz ayında TBMM tatile girmeden sunulması beklenen kanun teklifiyle ilgili katıldığı televizyon yayınında açıklamalarda bulundu. Güler, "Uyutulma olmak zorunda. 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ile toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" diye konuştu. Güler, "öldürme" seçeneğinin yasada "ötanazi" olarak geçeceğini ifade etti.
"Hem toplumsal manada hem de toplum sağlığı açısından bir sorun olduğunu görüyoruz burada" diyen Güler, "Bunu ortadan kaldırma adına 5996 Sayılı Veterinerlik Hizmetleri Kanunu ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamı içerisinden ortak bir metni oluşturma açısından şu anda çalışıyoruz.
Köpek saldırısı sonucu yaralanan aileler, trafik kazasına sebebiyet veren, vefat eden ve yaralanan kişiler, yine kuduz riski kapsamında tedavi olan ve bu riski taşıyan kişiler olmak üzere toplumun her kesimi ile çok yakın bir görüşme trafiği yürüttük. En önemli başlık kısırlaştırma başlığı olacak. Kısırlaştırma ile beraber sahiplendirme, yani hayvansever vatandaşlarımızı sahiplendirmeye özendirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

“UYUTULMA OLMAK ZORUNDA”
Güler, "Uyutulma olacak mı?" sorusunu, "Olmak zorunda. 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ile toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanlarında sağlığını korumak zorundasınız" diye yanıtladı.

“YASADA 'ÖTANAZİ' OLARAK GEÇECEK”
Hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlara yönelik uygulamanın "öldürülme" ya da "uyutulma" değil, "ötanazi" tanımıyla yasada yer alacağını açıklayan Güler, "Sokaklar güvenli alanlar değildir hayvanlar açısından. Soğuk vardır, açlık vardır, saldırı vardır ve hastalıklar vardır yani hayvanlarımızın güvenli alana alınması gerekiyor. Sokakların güvenli hale gelmesi gerekiyor. Bu köpeklerin mutlaka toplanması lazım. Ve nitelikli, kalitesi yüksek barınaklara alınması gerekiyor" dedi.

“ÖTANAZİYE VETERİNER HEKİM VE KAMU YÖNETİCİLERİ KARAR VERECEK”
Güler, "Barınağa alınan bir köpeğe ötanazi uygulanmasına kim karar verecek?" şeklindeki soru üzerine, "Veteriner hekim kontrolünde buraları kuruyorlar. Hekimlerimizin kontrolünde ortaya çıkacak hususlardır. Kuduz hastalığı, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyutta vahşi bir hal almış köpekler var. Bunların tabii tespit ve kararını verecek de barınaktaki yönetici veteriner hekim ve kamu yöneticileri olacaktır" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’NİN YARINI BU FİKİRLERLE ŞEKİLLENECEK

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI 

AKMEŞE, ŞEHİT AİLESİNİN YANINDA

NÖHÜ’DEN ULUSLARARASI SIRALAMADA DÖRT ALANLIK BAŞARI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

NİĞDE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR ESNAFI ZORA SOKTU

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

NİĞDE’DE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

ULUKIŞLA’DA DEV SULAMA YATIRIMI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE KALEM TUTAN ELLER ARTIYOR

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’NİN YARINI BU FİKİRLERLE ŞEKİLLENECEK

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI 

AKMEŞE, ŞEHİT AİLESİNİN YANINDA

NÖHÜ’DEN ULUSLARARASI SIRALAMADA DÖRT ALANLIK BAŞARI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

NİĞDE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR ESNAFI ZORA SOKTU

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

NİĞDE’DE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

ULUKIŞLA’DA DEV SULAMA YATIRIMI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE KALEM TUTAN ELLER ARTIYOR

BELEDİYENİN 2025 TEMİZLİK HAMLESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

GRİP AŞISINA DEVLET DESTEĞİ

NİĞDE’DE KİRA FİYATLARI ALEV ALEV

NİĞDE’DE ARAÇ CAMLARI BU KEZ İÇTEN DONDU

EMNİYETTEN VATANDAŞA “DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!”

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

ÇOCUK EDEBİYATINA NİĞDE’DEN TAZE BİR SOLUK

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı
  • Cumartesi 1.9 ° / -6.4 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9