AK Parti'den sokak hayvanları düzenlemesi açıklaması: Uyutulma olmak zorunda
AK Parti'nin “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerin öldürülmesini öngören yasa tasarısına tepkiler sürerken AK Parti Grup Başkanı Güler, konuyla alakalı açıklama yaptı.
GENEL
Tarih: 20.06.2024 08:58
Güncelleme: 20.06.2024 08:58
AK Parti
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Güler, "Uyutulma olmak zorunda. 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ile toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" dedi.
AK Parti'nin sokak hayvanlarını uyutulmasını da kapsayan yasal düzenlemesine ilişkin tepkiler sürerken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Temmuz ayında TBMM tatile girmeden sunulması beklenen kanun teklifiyle ilgili katıldığı televizyon yayınında açıklamalarda bulundu. Güler, "Uyutulma olmak zorunda. 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ile toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" diye konuştu. Güler, "öldürme" seçeneğinin yasada "ötanazi" olarak geçeceğini ifade etti.
"Hem toplumsal manada hem de toplum sağlığı açısından bir sorun olduğunu görüyoruz burada" diyen Güler, "Bunu ortadan kaldırma adına 5996 Sayılı Veterinerlik Hizmetleri Kanunu ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamı içerisinden ortak bir metni oluşturma açısından şu anda çalışıyoruz.
Köpek saldırısı sonucu yaralanan aileler, trafik kazasına sebebiyet veren, vefat eden ve yaralanan kişiler, yine kuduz riski kapsamında tedavi olan ve bu riski taşıyan kişiler olmak üzere toplumun her kesimi ile çok yakın bir görüşme trafiği yürüttük. En önemli başlık kısırlaştırma başlığı olacak. Kısırlaştırma ile beraber sahiplendirme, yani hayvansever vatandaşlarımızı sahiplendirmeye özendirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

“UYUTULMA OLMAK ZORUNDA”
Güler, "Uyutulma olacak mı?" sorusunu, "Olmak zorunda. 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ile toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanlarında sağlığını korumak zorundasınız" diye yanıtladı.

“YASADA 'ÖTANAZİ' OLARAK GEÇECEK”
Hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlara yönelik uygulamanın "öldürülme" ya da "uyutulma" değil, "ötanazi" tanımıyla yasada yer alacağını açıklayan Güler, "Sokaklar güvenli alanlar değildir hayvanlar açısından. Soğuk vardır, açlık vardır, saldırı vardır ve hastalıklar vardır yani hayvanlarımızın güvenli alana alınması gerekiyor. Sokakların güvenli hale gelmesi gerekiyor. Bu köpeklerin mutlaka toplanması lazım. Ve nitelikli, kalitesi yüksek barınaklara alınması gerekiyor" dedi.

“ÖTANAZİYE VETERİNER HEKİM VE KAMU YÖNETİCİLERİ KARAR VERECEK”
Güler, "Barınağa alınan bir köpeğe ötanazi uygulanmasına kim karar verecek?" şeklindeki soru üzerine, "Veteriner hekim kontrolünde buraları kuruyorlar. Hekimlerimizin kontrolünde ortaya çıkacak hususlardır. Kuduz hastalığı, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyutta vahşi bir hal almış köpekler var. Bunların tabii tespit ve kararını verecek de barınaktaki yönetici veteriner hekim ve kamu yöneticileri olacaktır" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Muhabir

HABER MERKEZİ

Niğde’de Trafik Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

NÖHÜ’DEN ANLAMLI EĞİTİM HAMLESİ: TİLAVET SINIFI KAPILARINI AÇTI (VİDEO HABER)

Gürer: “Et Sorunu Ahır Giderleri Düşürülmeden Çözülemez”

MSB DÜŞEN F-16 Hakkında Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Medeniyetimizin temelinde İslam vardır”

NİĞDE’DE KADINA YÖNELİK İHTİYAÇ ANKETİ BAŞLATILDI

NİĞDE’DE ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ 2. DÖNEM BAŞLIYOR

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’DE VEFA SOFRASI KURULDU

Patates Araştırma Enstitüsü’nde Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

NİĞDE’DE MİNİKLER HACİVAT VE KARAGÖZLE TANIŞTI

NİĞDE’DE PANSİYONDA İFTAR VE SÖYLEŞİ

NİĞDE’DE GENÇ KIZLAR DARTTA KIYASIYA YARIŞTI

Niğde’de O Yollar Trafiğe Kapandı!

NİĞDE’DE İSTİSMAR VAKALARINA KARŞI ORTAK TOPLANTI

NİĞDE’DE YURT ÖĞRENCİLERİNDEN KUR’AN YARIŞMASI

Kampüs iftarında IBAN kiralama tehlikesine dikkat çekildi

Ahmet Kuddusi Yurdu’nda Huzurevi Sakinleriyle İftar Buluşması

Küresel Borç 348 Trilyon Dolarla Tarihi Zirvede!

NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Niğde’de Trafik Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

NÖHÜ’DEN ANLAMLI EĞİTİM HAMLESİ: TİLAVET SINIFI KAPILARINI AÇTI (VİDEO HABER)

Gürer: “Et Sorunu Ahır Giderleri Düşürülmeden Çözülemez”

MSB DÜŞEN F-16 Hakkında Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Medeniyetimizin temelinde İslam vardır”

NİĞDE’DE KADINA YÖNELİK İHTİYAÇ ANKETİ BAŞLATILDI

NİĞDE’DE ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ 2. DÖNEM BAŞLIYOR

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’DE VEFA SOFRASI KURULDU

Patates Araştırma Enstitüsü’nde Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

NİĞDE’DE MİNİKLER HACİVAT VE KARAGÖZLE TANIŞTI

NİĞDE’DE PANSİYONDA İFTAR VE SÖYLEŞİ

NİĞDE’DE GENÇ KIZLAR DARTTA KIYASIYA YARIŞTI

Niğde’de O Yollar Trafiğe Kapandı!

NİĞDE’DE İSTİSMAR VAKALARINA KARŞI ORTAK TOPLANTI

NİĞDE’DE YURT ÖĞRENCİLERİNDEN KUR’AN YARIŞMASI

Kampüs iftarında IBAN kiralama tehlikesine dikkat çekildi

Ahmet Kuddusi Yurdu’nda Huzurevi Sakinleriyle İftar Buluşması

Küresel Borç 348 Trilyon Dolarla Tarihi Zirvede!

NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Niğde’de Sıcaklıklar Düşüyor: Don ve Buzlanma Uyarısı

Niğde MHP “Hayırlı Günler Komşum”

Niğde’de Sağlık Hizmetleri Masaya Yatırıldı

NİĞDE’DE KADINLAR ÜRETİMLE GÜÇLENİYOR

BAKAN GÜRLEK: "GÜÇLÜ TOPLUM GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELİDİR"

NİĞDE’DE ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR BULUŞMASI

IBAN ile para gönderenler dikkat: 15 Mart’ta 20 karakter zorunluluğu başlıyor

Vergi Haftası kapsamında NESOB’a ziyaret

Erdoğan’dan “Kâbe’de hacılar” ilahisi yorumu: “Kimse bundan gocunmamalı”

GÜMÜŞTEKİ YÜKSELİŞ NİĞDE’DE ÇEYİZ SANDIKLARINI AÇTIRDI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe -0.3 ° / -3.8 ° Düzensiz yoğun kar yağışlı
  • Cuma -0.9 ° / -9 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Cumartesi -0.5 ° / -7.9 ° Düzensiz hafif karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13