ABD’de beklentilerin çok altında gelen istihdam verisi ve ABD–Venezuela gerilimi, yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirdi. Ons altın tarihinde ilk kez 3 bin 600 doları aşarken, gram altın da 4 bin 774 TL ile rekor seviyeye ulaştı.
Tarım dışı istihdamın yalnızca 22 bin kişi artması, Fed’in 17 Eylül toplantısında faiz indirimine gidebileceği beklentilerini güçlendirdi. Jeopolitik risklerin artmasıyla altına olan talep hızla yükseldi. ABD Başkanı Trump’ın Venezuela’ya yönelik açıklamaları ve Maduro’nun sert karşılığı piyasaları tedirgin etti.
Türkiye’de de yükseliş hız kesmedi. Gece saatlerinde 4bin 774 TL ile zirve yapan gram altın, sabah saatlerinde 4 bin 749 TL seviyelerinde işlem gördü. Uzmanlar, Fed kararları ve küresel gelişmelerin fiyatlarda dalgalanmayı sürdüreceğini belirtiyor.