Niğde’de kalitesiz malzemeden üretilen ithal ayakkabılar, ayakkabı tamirciliği yapan esnafı olumsuz etkiliyor. Dar gelirli vatandaşlar 10-30 lira arasında değişen fiyatla satılan ucuz ayakkabılara ilgi gösteriyor.
Değişen ekonomik yapı ve gelişen üretim araçları dolayısıyla birçok meslek kaybolmaya yüz tutuyor. Ayakkabı tamirciliği de bu değişime karşı durmaya çalışan mesleklerden biri. Günümüzde kalitesiz malzemeden üretilen ithal ayakkabılar ayakkabı tamircilerini olumsuz etkiliyor.
Niğde’de ayakkabı tamirciliği yapan Mehmet Tayfur, "Elbiseden tutun da her şey makine üretimine geçiyor. Bunu da normal karşılıyorum. Hayat durmadan değişiyor. Mesleğimiz artık sona eriyor. Her şey makineleştiği ve fabrika üretimine dönüştüğü için çırak yetiştiremiyoruz. Mesleğimizi ileride sürdürecek çırakta bulamadığımız için mesleğimiz gün geçtikçe eski değerini yitiriyor ayakkabı tamirciliği ölüyor” dedi.
Sağlığı el verdiği sürece mesleğini sürdürmeye devam edeceğini ifade eden Tayfur, "Şu anda kendi iş yerimde ayakkabı tamiri yapıyorum. Mesleğe ilk başladığım sıralarda vatandaşlarımız ayakkabılarını bayram gelmeden tamir ettirirdi ve ayakkabıları tamir edip yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalışırdık. Şimdi ise işlerimiz ucuz ayakkabıların çıkmasından dolayı düştü. Vatandaşlarımızın alım gücü yok. Bunun içinde ayakkabıyı yaptırıp eski ayakkabıyı giymek yerine tamir fiyatına yeni ayakkabı alıyor. Vatandaşlarımız bilmiyor o ayakkabılar hem hastalık yapıyor hem de uzun süre kullanışlı değil” diye konuştu.
Tayfur; “Günümüzde ayakkabı tamiri olarak sadece sökükleri dikiyoruz. Ucuz ayakkabıyı alan vatandaş, ayakkabı eskidiğinde onu tamir ettirmiyor yeni bir tane daha ucuz ayakkabı alıyor. Artık malın kaliteli ve sağlıklı olmasına kimse önem vermiyor" dedi.
Niğde’de Gurur Veren Başarı: Doç. Dr. Zafer Elbasan “Yılın Doktoru” Seçildi
Niğde’de Mali Müşavir Bayram Erken’in Acı Günü
Niğde’de Baharın Habercisi Kardelenler Açtı
Gümüşler Kavşağı’nda Trafik Kazası: 1’i Çocuk 2 Kişi Yaralandı
KULÜP DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU!
KANLI İNTİHAR MEKTUBUNDAN SONRA GERÇEKLER!
Gastro Niğde Derneği Üyeleri İftarda Buluştu
İlber Ortaylı, Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek
Niğde Belediyespor–Suvermez Kapadokya Maçının Biletleri Satışa Çıktı
Niğde’de Üreticiye 15 Angus Irkı Gebe Düve Desteği
Çiftlikli Öğrenciler Atletizmde Zirvede
NİĞDE BELEDİYESPOR 3 PUAN HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Niğde Fen Lisesi Dünya Sahnesinde Finalist Oldu
TİCARİ TAKSİ İLE TIR ÇARPIŞTI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Savaş Tertiplerine Karşı Dikkatliyiz” Mesajı
Niğdeli Sağlık Kahramanları Gününüz Kutlu Olsun!
Niğde’de Ara Tatil Başladı: Öğrencilere Dinlenin ve Yenilenin Çağrısı
Bir Gecede İki Otobüs Kazası 1 Ölü 11 Yaralı!
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli







